MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 büyük paket marsmelow (300gr )
5 bardak kadar patlamış mısır
süslemek için şekerlemeler(bonibon bulsaydım onunla süsleyecektim)
YAPILIŞI:
Mısırları fırın poşetine koyup mikrodalgada patlattım,mısırlar soğurken marshmelowları da derin bir kaseye koyup üzerine tereyağı ekleyip mikro dalgada erittim(mashmelovlar erirken çok kabarıyor dikkatli olun)daha sonra eriyen marsmelowlara patlamış mısırı ekleyip karıştırdım ve yağlanmış kek kalıbına (veya streç filmle kaplanmış)bastırarak yerleştirdim 2-3 saat buzdolabında bekletip ters çevirerek kalıptan çıkardım ve üzerine çikolata şekerlemesi döktüm,afiyet olsun tadı kağıt helvaya benziyordu aynı, benim kızlar ve eşim çok beğendi ..market market dolaşmama rağmen küçük renkli draje şekerlerden bulamadım yoksa artık satılmıyor mu :acep:niyetim onlarla süslemekti aslında
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 büyük paket marsmelow (300gr )
5 bardak kadar patlamış mısır
süslemek için şekerlemeler(bonibon bulsaydım onunla süsleyecektim)
YAPILIŞI:
Mısırları fırın poşetine koyup mikrodalgada patlattım,mısırlar soğurken marshmelowları da derin bir kaseye koyup üzerine tereyağı ekleyip mikro dalgada erittim(mashmelovlar erirken çok kabarıyor dikkatli olun)daha sonra eriyen marsmelowlara patlamış mısırı ekleyip karıştırdım ve yağlanmış kek kalıbına (veya streç filmle kaplanmış)bastırarak yerleştirdim 2-3 saat buzdolabında bekletip ters çevirerek kalıptan çıkardım ve üzerine çikolata şekerlemesi döktüm,afiyet olsun tadı kağıt helvaya benziyordu aynı, benim kızlar ve eşim çok beğendi ..market market dolaşmama rağmen küçük renkli draje şekerlerden bulamadım yoksa artık satılmıyor mu :acep:niyetim onlarla süslemekti aslında