Patlamış Mısır Pastası(popcorn pasta)

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 büyük paket marsmelow (300gr )
5 bardak kadar patlamış mısır
süslemek için şekerlemeler(bonibon bulsaydım onunla süsleyecektim)
YAPILIŞI:
Mısırları fırın poşetine koyup mikrodalgada patlattım,mısırlar soğurken marshmelowları da derin bir kaseye koyup üzerine tereyağı ekleyip mikro dalgada erittim(mashmelovlar erirken çok kabarıyor dikkatli olun)daha sonra eriyen marsmelowlara patlamış mısırı ekleyip karıştırdım ve yağlanmış kek kalıbına (veya streç filmle kaplanmış)bastırarak yerleştirdim 2-3 saat buzdolabında bekletip ters çevirerek kalıptan çıkardım ve üzerine çikolata şekerlemesi döktüm,afiyet olsun :) tadı kağıt helvaya benziyordu aynı, benim kızlar ve eşim çok beğendi ..market market dolaşmama rağmen küçük renkli draje şekerlerden bulamadım yoksa artık satılmıyor mu :acep:niyetim onlarla süslemekti aslında :panter:
attachment.php

Ekli dosyalar

• popcorn pastam.jpg
    popcorn pastam.jpg
    50,4 KB · Görüntüleme: 156

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.274
Ellerine sağlık ablacim bende yapmıstım bundan ama benimkisi daha deyisik olmustu tarif farklıydı azıcık yeğenlere yapmıstım bayılmıslardı.
Muthis gözüküyor ablacim :sevindirikasli:

OP
ferah

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
Ellerine sağlık ablacim bende yapmıstım bundan ama benimkisi daha deyisik olmustu tarif farklıydı azıcık yeğenlere yapmıstım bayılmıslardı.
Muthis gözüküyor ablacim :sevindirikasli:
kek kalıbından mı değişikti acaba ,aslında daha derin ve küçük kek kalıbında daha güzel olurdu görüntüsü :panter:

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Ablacim kırk yıl düşünsem böyle bir pasta yapmak aklıma gelmez.
Harika görünüyor, tadını çok merak ettim.

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Kısa zaman önce bir yemek tarifi sitesinde bunu görmüştüm.Hay Allah daha neler yapacaklar diye içimden geçirmiştim.Ellerine sağlık.Gerçekten çok değişik bir pasta :mangal:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar