Patlıcan Kebabı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.311
Tepki
83.862
Puan
113
Konum
İstanbul
Patl%C4%B1can-Kebab%C4%B1.jpg


Patlıcan Kebabı

1 kg kemer patlıcan
750gr az yağlı dana kıyma
4 adet domates
4 adet yeşil biber
BİR MİKTAR az tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
az karabiber

Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün.
Kıyma, tuz pul biber ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin.
Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin.
Üzerine tuz, karabiber serpip alüminyum folyoyla üzerini kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. AFİYET OLSUN

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst