Patlıcan Kebabı
1 kg kemer patlıcan
750gr az yağlı dana kıyma
4 adet domates
4 adet yeşil biber
BİR MİKTAR az tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pul biber
az karabiber
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin.Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün.
Kıyma, tuz pul biber ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın.
Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin.
Yarım su bardağı suda salçayı eritip, sıvıyağ ile birlikte ilave edin.
Üzerine tuz, karabiber serpip alüminyum folyoyla üzerini kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. AFİYET OLSUN
Alıntı