Patlıcan Paçası

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
patlican-pacasi.jpg


Yapılışı son derece kolay olan patlıcan paçası, sağlık ve lezzeti bir araya getiriyor.

Malzemeler,

* 4 adet patlıcan
* 1 adet kuru soğan
* 2 adet domates
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 5-6 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı tuz
* 4 çay kaşığı toz şeker
* 2 yemek kaşığı limon suyu
* Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı,

1. Patlıcanların saplarını kesmeden tamamını soyun.
2. Soyduğunuz patlıcanları, uzunlamasına kesin ve tuzlu suda 30 dakika bekletin.
3. Acı suyu çıkan patlıcanları yıkayıp süzün.
4. Yağı geniş bir tencereye alın.
5. Patlıcanları bu tencereye dizin.
6. Soğanları yemeklik doğrayın.
7. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
8. Soğan ve domatesleri tencereye ekleyin.
9. Üstüne sarımsakları, tuz ve şekeri de ilave edin.
10. İçine 1 su bardağı su ekleyin.
11. Kısık ateşte 35 dakika pişirin.
12. Piştikten sonra, kapağını açmadan soğutun.
13. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Afiyet olsun!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst