incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
1 bostan patlıcan
150 gr. beyaz peynir
6-7 dal maydanoz
6 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağ
1 domates
Rendelenmiş kaşar peyniri
Bostan patlıcanı 1 cm kalınlığında halka halka doğranır ve acısının gitmesi için 10 dakika tuzlu suda bekletilir. Bu sırada 3 diş sarımsak dövülür ve zeytinyağı ile karıştırılır. Patlıcanlar sudan çıkartılarak kurutulur. Sarımsak ve zeytinyağ karışımı patlıcanların her iki yüzüne sürülür ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 C'lik fırında 10 dakika pişirilir.
Bu arada beyaz peynir ezilir, kalan 3 diş sarımsak, maydonoz küçük küçük doğranır ve peynire karıştırılır . Fırından çıkan patlıcanların üzerine karışım paylaştırılır ve onun üstüne de kabuğunu soyup halka halka doğradığınız domatesler koyulur . En üste rendelenmiş kaşar peynir serpilir ve 10 dakika daha fırınlanır. Afiyet Olsun
ALINTI