MALZEMELER:
2 adet patlıcan
2 adet büyük, kırmızı biber( İsterseniz hazır kavanozda satılan közlenmiş biberlerden de alabilirsiniz)
2 adet domates
1-2 adet taze soğan, 1-2 dış sarımsak
4-5 dal maydonoz, nane
kırmızı biber, tuz
4-5 yemek kaşığı zeytin yağı,
1 limon,
2-3 yemek kaşığı sirke.
YAPILIŞI:
Patlıcanları alüminyum folyoya sarın, biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisi içine yerleştirin (Patlican ve biberleri ocak atesi uzerinde de kozleyebilirsiniz)
200 derecede pişirin. Biberlerin kabukları kabarıp, pörsüyecek. Patlıcanlar da dokunduğunuz zaman yumuşamış olacak, patlıcanlar için yaklaşık 1 saat yeterli oluyor.
Fırından çıkardığınız biberlerin kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Patlıcanlarında kabuklarını soyup, çatal yardımı ile ezin. Genişçe bir kap içinde ikisini karıştırın.
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, 1limonun suyu ve 2-3 yemek kaşığı sirkeyi karıştırın. Patlıcan ve biberlerin üzerine dökün. İnce doğranmış maydonoz, taze nane, soğan ve sarımsağı da ilave edin, ağız tadınıza göre tuz koyun.
Servis tabağınıza aktarın. Domatesleri ince ince doğrayın salatanızın orta kısmına koyun, ince doğranmış maydonozları domateslerin etrafına serpin, süsleyin.
Afiyet olsun...