Patlıcan Tatlısı-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
patlican_tatlisi.jpg


Malzemeler:

Yarım kg. patlıcan
100 gr. Ceviz
1 çorba kaşığı karanfil
1 kg. toz şeker
3 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın. Şerbeti soğumaya bırakın. Patlıcanları dörde bölerek bol suda haşlayın. Patlıcanlar şişince süzerek dışarı alın. Karanfilleri ve cevizleri patlıcanları yararak içine doldurun. Patlıcanları şuruba koyarak tekrar kaynatın. İyice yumuşayıp şerbeti çekince soğumaya alın ve servis yapın.


ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
özellikle belirtmedigine göre bildigimiz patlican olabilir

yada nk ustamin dedigi gibi özel recellik varsa ODUR

DETAYLI BILMIYORUM ACIKCASI

ILKEZ GÖRDÜM ILGIMI CEKTIGI ICINDE EKLEDIM :)
 

maren

Daimi Üye
Katılım
11 Ocak 2009
Mesajlar
1.181
Tepki
1.426
Puan
113
Konum
yurtdisi
Bu patlican receli bizim yörelerde cok yapilir ve özel gunlerde misafirlere ikram edilir,patlicanlar 3-4 cm buyukugundedir aci ve sert olmsmsdina dikkat edilir
 

-sumeyye

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
5.596
Tepki
4.990
Puan
113
Yaş
46
Konum
İstanbul
bir tatlıyı patlıcandan hiç düşünmemiştim ama süper görünüyor çok şaşırtıcı emeğine sağlık incim :huhuu::huhuu:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Bende çok severim patlıcan reçelini talısıda aynıdır herhalde hiç yapmadım ama yedim gerçektende çok güzel oluyor:huhuu::huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst