Patlıcanlı kırmızı biber dolması
1 kg kırmızı biber, 1 su bardağı pirinç, 1 adet soğan, 2 adet patlıcan, 2 adet domates, 1'er tatlı kasığı yenibahar, tarçın ve karabiber 1 tatlı kaşığı tuz, 7 tatlı kaşığı tozşeker, 1 demet maydanoz, 1 adet limonun suyu, yarım su bardağı + 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, biraz dolmalık fıstık, biraz kuşüzümü
Hazırlanışı: Biberleri yıkayıp, sap kısımlarını kesin ve çekirdek yataklarını temizleyin. Kabuğu soyulmuş patlıcanı rendeleyin. Yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinç, kıyılmış soğan, rendelenmiş patlıcan ve rendeden geçirilmiş 2 adet domates suyunu karıştırın.
Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz, tozşeker ve kıyılmış maydanoz ekleyin. Limon suyu ve yarım su bardağı zeytinyağı ilave edip harmanlayın. Ayrı bir yerde dolmalık fıstığı 1 tatlı kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Yıkayıp elinizle fazla suyunu aldığınız kuşüzümünü ekleyip, üzüm şişene dek soteleyin. Üzerine pirinçli karışımı ilave edip, bir-iki çevirin ve ocaktan alın.
Harcı biberlerin içlerine pay edin. Ağızlarına kalan domateslerden kapak yapın. 1 tatlı kasığı zeytinyağını tencereye alıp, biberleri yerleştirin ve üzerine tabak kapatın. 1 su bardağı sıcak su ilave edip, tencerenin kapağını kapayın. 10 dakika harlı ateşte pişirip ocağın altını kısın. Biberler yumuşayana dek pişirip, tencerede soğumaya bırakın. Dilimleyip, servis tabağında soğuk servis yapın.
ekolay