Kristen Stewart
Daimi Üye
Patlıcanlı Kıymalı Börek
- 3 yufka
- 5 çorba kaşığı yoğurt
- 3 çorba kaşığı süt
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 1 tutam toz şeker
- 250 gr. kıyma
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 adet közlenmiş patlıcan
- 1 soğan
- tuz
Yapılışı:
- Patlıcanı aliminyum folyoya sarıp 180 derecedeki fırında 25 dk. kadar közleyin.
- Soğanları kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları içine atın
- Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya bölün. Bu büyük üçgenlere ayrı ayrı hazırladığınız karışımı sürün. Üçgenin ucuna kıymalı içten koyup kalınca bir rulo yapın. Tepsiye dizin.
- Ayırdığınız yumurta sarısını kalan 2 çorba kaşığı yoğurtla karıştırıp bir tutam toz şeker ekleyin