Patlıcanlı Lokma Böreği-Resimli

sementha

Daimi Üye
Katılım
15 Temmuz 2008
Mesajlar
2.349
Tepki
3.398
Puan
113
Konum
istanbul
Malzeme :
8 milföy yaprağı
2 patlıcan
50 gr. kaşar peyniri
50 gr. tulum peyniri
yumurta sarısı
çörek otu


Hazırlanışı :
2 adet patlıcanı közleyin.Közlenmiş patlıcanları küp olarak kesin.Patlıcanları servis tabağın alın.Üzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin.Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesin.Herbir parçayı elinizle çok az esnetin.


Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyun.Uçlarında kapatıp fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Üzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

alıntı

 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
patlicanida milföyüde cok severim
eminim bu ikili müthis bir lezzet cikarir ortaya
denicem insaallah
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
benim dolabımda hep közlenmiş patlıcan ve biber hazrdır
bu tip pratik tarifler için ideal:eek:
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
41
Konum
istanbul
degısık geldı tarfı bana yapanlar deneyım paylasırsa cok memnum olurum
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
Közlenmiş patlıcanı fırındamı közlüyosun Hülya,nası yapıyosun

Yazın bir güzel mangalı yakıyoruz
sonrada patlıcanları ve biberleri en ikiside 5 er kg var mangalda közlüyoruz

kabuklarını soyup poşetleyip dondurucuya atıyorum ben

eğer evde ben kendim yapmayacaksamda burda ekmek fırınlarına gönderiyoruz orda közlenip geliyor

evde kendim fırında hiç yapmadım

ama bikaç kez ocakta közlemiştim
yanan ocağaı kısıp ateşi patlıcanları ızgaranın üstüne koyup çevire çevire közlemiştim
,güzel oluyor denemek istersen

yazarken aklıma geldi bu yaptığım:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst