Patlıcanlı poğaça Malzemeler
Poğaça hamuru için: 1 paket / 200 gr beyaz veya labne krem peynir Yarım paket (125 gr) margarin veya tereyağı 2 ölçü (200 gr) un
Poğaça üstü: 1 -2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu Poğaça içi: 150 gr közlenmiş patlıcan 50 ml krema 1 tatlı kaşığı un 1 tutam tuz 1 tutam karabiber
Yapılışı: Krem peynir ve yağ birlikte ezilir, un elenerek ilave edilir, yoğrularak hamur haline getirilir. Hamur top yapılır, alüminyum folyoya sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir. Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açılır, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesilir. Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürülür. Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi konur. Üzerlerine hamur kapatılır; çevreleri çatalla bastırılır böylece poğaçaların pişerken açılması önlenir. Poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.