Patlıcanlı poğaça

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
2_1752010153148_18786.JPG

Patlıcanlı poğaça Malzemeler

Poğaça hamuru için: 1 paket / 200 gr beyaz veya labne krem peynir Yarım paket (125 gr) margarin veya tereyağı 2 ölçü (200 gr) un

Poğaça üstü: 1 -2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı çörek otu Poğaça içi: 150 gr közlenmiş patlıcan 50 ml krema 1 tatlı kaşığı un 1 tutam tuz 1 tutam karabiber

Yapılışı: Krem peynir ve yağ birlikte ezilir, un elenerek ilave edilir, yoğrularak hamur haline getirilir. Hamur top yapılır, alüminyum folyoya sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir. Hamur hazır olunca unlu tezgahta merdane ile açılır, yuvarlak kurabiye keseceği veya bardak ağzı ile kesilir. Kesilmiş hamurlara yumurta sarısı sürülür. Ortalarına krema, un, tuz, biber ve ezilmiş közlenmiş patlıcan ile hazırlanan poğaça içi konur. Üzerlerine hamur kapatılır; çevreleri çatalla bastırılır böylece poğaçaların pişerken açılması önlenir. Poğaçalara yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 180 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
sunum harika nekadar hos görünüyo
patlicanli börek denedim tadina doyamadim
buda eger öyleysse of ki ne offff
denemek lazim
paylasimina saglik perilicem:nk:
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Periliçem bende bir ara yemiştim çok güzeldi gerçekten bunuda denemek lazım :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst