Patlıcanlı Profiterol

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Patlıcanlı Profiterol

MALZEMELER

Profiterol Hamuru İçin:
1 Su Bardağından İki Parmak Az Su
1 Su Bardağı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
İçi İçin:
1 Adet Patlıcan
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Profiterol hamuru için,suyla tereyağını kaynatın.Su kaynadıktan sonra unu azar azar ilave edin.Topaksız bir hamur elde etmek için hamuru tahta kaşık ile karıştırın.Hamur koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın.Soğuduktan sonra 3 adet yumurtayı ve tuzu ilave edin.Yumurtaların hamur ile özleşmesi için çok karıştırın.
Yağladığınız tepsiye hamuru krema sıkacağı ile sıkın.Önceden ısıtılmış fırında hamurları kızarana dek pişirin.Fırını kapattıktan sonra profiterolleri 5 dakika fırının kapağını açmadan bekletin.
İçi için öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.Patlıcanları profiterollerin içine doldurun.Dilerseniz bademle süsleyerek servis yapın.
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.520
Puan
113
Konum
Oradan
ya hazır bukadar uğraşmışken içine krema doldursak daha iyi olur:eek:şimdi canım çok tatlı istedide:utangac:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst