Pavlova

Katılım
15 Şubat 2010
Mesajlar
78
Tepki
183
Puan
33
Yaş
43
Konum
İstanbul
Pavlova.jpg


MALZEMELER
Tabanı için

4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı şeker
1 paket krema sertleştirici
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1/8 çay kaşığı tuz
Kreması için

4 yemek kaşığı şeker
200 ml krema (1 kutu)
1 paket krema sertleştirici
Üstü için

İstediğiniz meyveler
HAZIRLANIŞI
Yumurtta akları, şeker ve tuz ile kar oluşturana kadar çırpılır.Yumurta karı oluşunca diğer malzemeler eklenerek çırpılmaya devam edilir.Oluşan sert hamuru 26 cm’lik bir kelepçeli kalıbın tabanının üzerine koyun. Hamur dağılmayacak kadar sert olduğu için kalıbın çemberine ihtiyaç duyulmuyor. O yüzden kullanmıyoruz.Önceden 150 dereceye ısıtılmış fırında rengi kreme dönene kadar pişiriyoruz.Fırından çıkartmadan kapağı açık şekilde soğutuyoruz.Tabanımız soğuduğunda krema malzemelerinin tamamı çırpılır.Hazırlanan krema tabanın üzerine boşaltılıp, meyve dilimleri ile süslenir.Dolapta 2 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Harika gözüküyor :catalbicak: Bunu denemeliyim. Waffle gibi-hmm
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst