Pekmezli havuçlu kuru meyveli tepsi keki

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı pekmez
2/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı kabatma tozu
1 çay kaşığı yemek sodası
2/3 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
6-7 adet kuru incir
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tutam tuz
glazür için ;
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı şekerli vanilin
1 yemek kaşığı su



Yapılışı :
İncirleri yıkayıp fındık büyüklüğünde doğrayalım. Üzümleri ayıklayıp yıkayalım. Havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Yumurta ve şekeri mikser yardımyla 7-8 dakika kadar çırpalım. Süt ,pekmez ve yağı ilave edip 2-3 dakika kadar daha çırpalım. Rendelediğimiz havucu ilave edip tekrar karıştıralım. Ayrı bir kapta eleyerek karıştırdığımız un ,nişasta ,kabartma tozu ,yemek sodası ,tuz ,tarçın ve zencefili ilave ederek kaşık yardımıyla karıştıralım. Pürüzsüz ve akıcı kıvamlı bir kek hamuru elde etmeliyiz. Kuru üzüm ,ceviz ve kuru inciri ekleyerek yine kaşıkla karıştıralım. Hamuru teryağı ile yağladığımız mini fırın tepsisine dökerek ,önceden 175 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana ( yaklaşık 40-50 dakika kadar ) kadar pişirelim. Bıçak ile pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkarıp soğuması için bekletelim.
Glazür için tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştıralım. Yaklaşık 1 saat kadar sonra soğuyan kekin üzerine gezdirelim. Bunun için pişirme kağıdından hazırlayacağımız bir külah kullanabilirsiniz. 10 dakika kadar glazürün donmasını bekledikten sonra dilimleyip servis yapalım.




Afiyet olsun...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst