Pekmezli Meyveli Dondurma
Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra muzlarla birlikte küçük parçalar halinde kesin. Hazırladığınız meyveleri ve yoğurdu mikserde düzgün kıvama gelene kadar karıştırın. Plastik bir kapta, derin dondurucuda yarı yarıya donana kadar bekletin. Daha sonra mikserle yeniden iyice karıştırın. Derin dondurucuda 30 dakika daha bekletip tekrar karıştırın. Ardından dondurmanızı buzlukta iyice dondurun. Üzerini pekmezle süsleyebilirsiniz.
4
kişilik
-
Türkiye
Malzemeler
100 gr pekmez
500 gr yoğurt
2 muz
3 şeftali
Şeftalileri soyup çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra muzlarla birlikte küçük parçalar halinde kesin. Hazırladığınız meyveleri ve yoğurdu mikserde düzgün kıvama gelene kadar karıştırın. Plastik bir kapta, derin dondurucuda yarı yarıya donana kadar bekletin. Daha sonra mikserle yeniden iyice karıştırın. Derin dondurucuda 30 dakika daha bekletip tekrar karıştırın. Ardından dondurmanızı buzlukta iyice dondurun. Üzerini pekmezle süsleyebilirsiniz.
4
kişilik
-
Türkiye
Malzemeler
100 gr pekmez
500 gr yoğurt
2 muz
3 şeftali