Pembe süslü tunus işi bebek yeleği

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Hediyelik çok ama çok cici,süslümü süslü tunus örgüsü ile ördüğüm tunus işi bebek yeleği.
attachment.php

attachment.php

Yaparken biraz zorlandım,henüz yeni tunus örgüsüne yeni yeni başlamışken bu denli örneği örerek tereddütlerim vardı ama yaptım bittim bile:orgu:

Ekli dosyalar

• sa1.jpg
    sa1.jpg
    70,7 KB · Görüntüleme: 279
  • sa2.jpg
    sa2.jpg
    37,8 KB · Görüntüleme: 279
OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
eline emeğine sağlık şahım lastik kısmı nasıl oluyor acep şişlemi örüyorsun canım?
Öncelikle beğendiğiniz için teşekkür ederim canlarım.
Superim açıkçası önceleri bende şu lastik olayını çözememiştim ama pratiğini çözdükten sonra inanılmaz kolay geldi.
Şöyle anlatayım canım sana;
Şimdi tunus ilmeklerini çıkarırken hep düzden çıkarıyoruz biliyorsundur.
Lastik yaparkende bir ilmek düz,bir ilmekte tersten çıkarıyoruz.
Toplarkende yine aynı teknikle topluyoruz.
İkinci sırada tekrar ilmke çıkarırken düz çıkardığımız ilmeği tersten,ters çıkardığımız ilmeğide düzden çıkarıyoruz ve bu şekilde baklava dilimi gibi oluyor canım.
Ben senin için netten bulduğum resimleri ekleyeyim senin için bende bu şekilde öğrendim çünkü -ayse

OP
Ş

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Tunus işi lastiği tarif etmeye çalışacağım bugün sizlere...Tunus işi lastik normal şişle yapılan pirinç modeli gibi oluyor....Hatta petek gibi görünüyor...Ben şu an sadece bu modelden oğluma önden fermuarlı bir yelek yapıyorum....İpim Kartopu Flora ,tığ numarası 4....Yoğun istek alıyorum bu tunus işi lastik yapımı ile alakalı....Bu nedenle yayınlamak istedim....Umarım yardımcı olabilirim....
Önce yapmak istediğiniz genişlikte zincir çekerek başlıyoruz...İlk sırada her zincirden bir ilmek toplayarak sona kadar gidiyoruz ve ilmekleri içinden zincir çekerek tekrar başladığımız yere geliyoruz.Biliyorsunuz Tunus işi tek yönden yapılan bir iştir...

Daha sonra ilk ilmeğimizi normal olarak alıyoruz....İkinci ilmeğimizide ipi öne getirerek ,önden tığla çekiyoruz.....

Resme dikkat ederseniz ikinci aldığımız ilmek haroşa yani ters gibi duruyor....Yani bir ters bir düz örerek sona kadar gidiyoruz.Tekrar ilmeklerin içinden geçirerek başa dönüyoruz....

Sonraki sırada ise yine ilk ilmeği hep düz alarak başlıyoruz ve ters ilmeği düz,düz ilmeği de ters yaparak sona kadar gidiyoruz,toplayarak başa dönüyoruz...Hepsi bu kadar...Bu işlemi örgü bitene kadar uyguluyoruz.Eğer lastik olarak kullanacaksanız 3-4 cm genişliğinde yapıp daha sonra sadece düz veya iki renkli modellerden uygulayabilirsiniz.....Umarım faydalı olabililmişimdir...

ALINTI

Superim bende bu teknikle öğrendim birtanem lastik yapımını

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar