Pencere önü bostanları

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Pencere Önü Bostanları, günlük sulama ile yemeklerin vazgeçilmezlerini annelere sunmakla kalmıyor, evde sebze yetiştirme zevkini de yaşatıyor.

pencere-onu-bostanlari-634470.Jpeg

Anneler kadar doğal
Konu ile ilgili olarak Botanika Ürün Geliştirme Müdürü Erkan Şamcı, “Anneler Günü’nün kökeni Sümerlere dayanıyor. Sümerler’de bahar ayları çeşitli isimlerle doğurganlık, analık, doğanın yeniden uyanışı ile birlikte kutlanırmış. Anneler Günü geleneği, Antik Yunanlı’ların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla sürmüş. Antik Romalı’lar da ilkbahar festivallerini İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutlarlarmış. 1600’lü yıllarda ‘mothering day’ adı ile şenlikler düzenlenmiş. Çalışanlara tatil verilmiş. İşte Anneler Günü’nün böyle bir özelliği var. Doğanın yeniden uyanışı... Pencere Önü Bostanları da doğallığın en basit ve kolay yolu olarak yorumlanabilir” açıklamasında bulundu.

Nasıl büyürler?
Şamcı annelerin, çocuklarına el değmemiş ve sağlıklı ürünlerle hazırlanmış yemekler pişirmek isteyeceğine de dikkat çekerek, “Her anne çocuğunu sağlıklı ve doğal besinler yedirmek ister. Biz de bunun farkında olan bir firma olarak Çiçek Çoşturan aile üyesi ‘Pencere Önü Bostanları’nı ürettik ve annelere kendi organik bostanlarını oluşturmalarında yardımcı olduk. Annelerimiz Pencere Önü Bostanları sayesinde evde sebze yetiştirme zevkini de yaşıyorlar.

Alıntıdır!

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
çok güzel bir paylaşımdı bitanem teşekkür ediyorum

bende buraya yani trabzona geldiğimde roka yoktu burda bende çok seviyorum napayım diye düşünürken anneme demiştim bana roka tohumları gönderirmisin diye ogünden beri kendi rokalarımı terelerimi maydanozumu kendim yetiştiriyorum çokta güzel oluyo
birde kuru soğanlarda filizlenme olduğunda onlarıda ekerim tazecik tazecik tüketiriz sonra:eek:

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Bende Koçtaş'dan aldımcanım roka tohumu. Annemden de nane istedim yazlıktan:) Hepsini ektim, balkonumda taze taze tüketiyoruz. Şimdi bir tane daha saksı alıp, ona da sarımsak ve soğan ekmeyi düşünüyorum.-hmm

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar