Perişan Kurabiye

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
_MG_8197-1.JPG


Perişan Kurabiye

malzemeler:
250 gr. tereyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı fındık
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı badem
1/2 su bardağı yer fıstığı
1 çay kaşığı tarçın

yapılışı: Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurtayı alıp karıştırın. Kabartma tozunu, tarçını ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Kuru üzüm, iri dövülmüş çerezleri ekleyip yoğurun. Hamuru üç parçaya bölün. Bir parçayı elinize alın, hamurdan parçalar kopartın ve hamurdan kopan kısmı üstte gelecek şekilde, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 25 dakika pişirin.

Alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst