incitanemtuana
Daimi Üye
PESTO SOSU
Malzemeler:
Üçte bir demet taze fesleğen (ben saplarını ayırmıyorum)
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
3diş sarımsak
50 gr çam fıstığı (25 gr. 2 paket)
50 gr parmesan peyniri
Deniz tuzu (damak tadınıza göre)
Değirmen karabiber (damak tadınıza göre)
Yapılışı:
Fesleğenleri yıkayıp kurutun. Sarımsakları soyun.
Çam fıstıklarını küçük bir tavaya alıp orta ateşte rengi biraz değişinceye kadar kavurun.
Blendera önce zeytinyağını, sonra sarımsakları, fesleğeni ve rendelediğiniz parmesan peynirini ekleyerek çalıştırın.
Tüm malzeme iyice parçalanıp karışınca cam bir kavanoz içine alın.
Buzdolabında 1 hafta, derin dondurucuda 1-2 ay saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı pesto sos
10 adet çeri domates
1 su bardağı parmesan peyniri rendesi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kilo pizza hamuru için:
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
320 ml. su
2 çay kaşığı tuz
640 gr. un
1,5 çay kaşığı maya
Yapılışı:
Ekmek yapma makinasının haznesine sırasıyla zeytinyağı, su, tuz, un ve maya yerleştirin.
Kabarmış hamurlar ya da pizza hamuru programını seçerek makinayı çalıştırın. Yoğurma ve mayalama işlemi bittiğinde hamuru 4 eşit bezeye bölün.
Fırın tepsisi ya da 30 cm lik döküm tava zeytinyağı ile yağlayın.
Bölünen hamurun bir bezesi elle tepsiye ya da tavaya yayın. Üzerine pesto sos, dilimlediğiniz çeri domates ve parmesan peyniri rendesi serpiştirin.
Son olarak üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 12 dakika kadar pişirin.
Kalan 3 hamura da aynı işlemi uygulayın. Sıcak servis yapın.
ALINTI