incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
PETI-KEK
Evde kalmis, kurumaya yüz tutmus kekleri degerlendirmek icin ne yapayim diye düsünüyordum.Daha önce bazi bloglarda ve sevgili arkadasim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
sayfasindada buna benzer bir sey gördügümü hatirladim.Ama ben top top degil de kurabiye kesecegi ile minik minik sekiller kesip üzerilerini meyva ile süsledim.
Böylelikle elimde kalan bir kac dilim kurumus kek mideye bu sekillerde iniverdi...
Nasil mi hazirladim?
----------------------------------------------------------------------------------------------
°Bir kac dilim bayatlamis-kurumus kek
°sivi krema (veya islatmak icin meyva suyu)
°arzuya göre findik fistik-ince cekilmis
°veya aromalar ben portal esansi ve tarcin kullandim.
°Pasta jölesi
°meyva
Kekleri iyice ufalanana kadar robottan gecirdim,daha sonra krema ile islattim.Siz meyva suyuda kullanabilirsiniz..Burada meyva suyunu veya kremayi azar azar koymakta fayda var.Cok civik olmamasi gerekiyor yani cekilmis kekleri islatacak ve toparlayacak kadar.
Elimde bulunan portakal esansini ekledim.
Daha sonra hamurumu Strec folyo arasinda yaklasik 1 parmak kalinliginda meradane yardimi ile actim.Sekilli kurabiye kesecegi ile sekiller kestim.
Jölemi hazirladim.Meyvalari ufak dogradim-cünkü benim kekciklerim bir lokmalikti.
Meyvalari teker teker kasik yardimi ile jöleye batirdiktan sonra keklerin üzerine yine kasik yardimi ile koydum.Hepsi bukadar
Sonrada bu minik lokmalik kekleri Fransa'nin meshur minik tatlilari Petit Fours a benzettigim icin peti-kek adini verdim.
ALINTI