Peynir kubbesi
200gr beyaz krem peynir
100 gr taze keçi peyniri
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı krema
1 su bardağı Antep fıstığı
100~150 gr somon füme
1 yemek kaşığı çörekotu
Peynir çeşitleriyle hazırlayacağınız muhteşem tatlar. Çukur bir kaseyi streç folyo ile kaplayın.
Ayrı bir kabın içine krem peynir, keçi peyniri, ezilmiş sarımsak ve kremayı karıştırın ve karışımı kabın içine aktarın. Üzerine iyice bastırarak düzleştirin ve fıstıkları serpiştirin. Fıstıkların üzerine somon fümeleri gelişi güzel keserek yerleştirin.
Kasenin üzerini örterek en az bir saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip üzerine çörekotu serpiştirin. Kızarmış ekmek veya krakerlerle servis yapın.
Alıtıdır...