Peynir Soslu Karnabahar

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.404
Puan
113
Peynir Soslu Karnabahar


Karnabaharı yumuşayana kadar yeterince tuzlu suda pişirin. Bu sırada tereyağını kısık ateşte eritin. Ateşten alıp yavaş yavaş karıştırarak içine unu ekleyin. Sütü sürekli karıştırarak azar azar dökün. Daha sonra kısık ateşte bir süre daha karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca, rendelenmiş tulum peynirinin üçte ikisini, tuz ve karabiberi ilave edin. Peynir eriyince, pişmiş karnabaharı ısıya dayanıklı kaseye alın. Üzerine, hazırladığınız peynirli sosu ekleyin. Peynirin kalan kısmını yemeğin üzerine serpin ve fırında 150 derecede üstü hafif kızarana kadar pişirin.
4
kişilik

0 dakika

İngiltere


Malzemeler

1 kg karnabahar
300 gr tulum peyniri
1 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
Tuz, karabiber
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst