Peynirli Kete

meleğim

Daimi Üye
Katılım
21 Ağustos 2010
Mesajlar
745
Tepki
457
Puan
63
Konum
istanbul
4-5 su bardağı un
1/4 paket tereyağı ya da margarin (60 gr)
1/2 paket yaş maya (21 gr) veya 1/2 çorba kaşığı kuru maya
250 ml ılık süt
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker

İçi:
250 gr peynir (ben kaşar,beyaz peynir karışımı kullandım)
1 yumurta + 1 yumurta akı
maydanoz

Üst:
1 yumurta sarısı
susam-çörekotu

Tüm malzemeler karıştırılıp hamur yoğrulur.1/2 saat bekletilip mayalandırılır. 10-12 bezeye ayrılır.Her beze 3 mm. kalınlığında çay tabağı büyüklüğünde açılır.Ortasına peynirli içten konup bohça gibi kenarları ortaya katlanır.Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.Tepside 20 dakika kadar dinlendirilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörekotu serpilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
NETTEN
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
56
Konum
istanbul
ben keteyi çok severim yan komşumuz bayburtlu köyden getiriyorlar bazen sevdiğimi bildiğ için banada verir çok güzel yapıyorlar eminim seninkide güzeldir canım ellerine sağlık:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst