Peynirli Patlıcan Kızartması
•2 patlıcan
•2 domates
•fesleğen
•mozarella peyniri
Sosu için:
•1 yumurta
•1 su b.süt
•alabildiği kadar un
•1 tatlı k.maya
•tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanlar uzunlamasına ince ince doğranarak kızartılır. Bu sırada domatesli bir sos hazırlanır. Bunun için; domatesler rendelenerek sıvıyağda kavrulur. Hazırlanan domates sos patlıcanların üzerine sürülür. Daha sonra üzerine fesleğen ve bir dilim peynir konularak sarılır ve kürdanla tutturulur. Diğer taraftan sos hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına yumurta, süt, maya ve alabildiği kadar un konularak karıştırılır. Koyu bir bulamaç oluşacaktır. Sarılan patlıcanlar bu bulamaça batırılarak tekrar kızartılır. Yeşilliklerle beraber servis yapılır.
Alıntıdır...