Peynirli Pırasalı Çörek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
attachment.php

Dumanı üstünde bir tarifle karşınızdayım :) az önce bir blog sitede görüp denedim çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim...

Peynirli Pırasalı Çörek

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

İçi:Bol ince doğranmış pırasa,Lor veya yağsız peynir karabiber,tuz pulbiberde konabilir...
(İçi istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz hatta bende yetmedi 1 tanesine sucukla kaşar rendeledim süper oldu :))

Arasına :Sıvıyağ

Üzerine :1 Yumurta

Yapılışı
Sıvı malzemeeri karıştırıp unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamur kenarda beklerken içi hazırlayın az yağda pırasaları kavurup peyniri ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.İç soğuyunca hamuru 5'e bölün bezeleri incecik açıp 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayıp ikiye bölün kenarına iç koyun rulo yapın. "U" şeklinde katlayın yağlanmış fırın tepsisine koyup yumurta sürün önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.Pişince bir bez kapatın sonra Afiyetle yiyin...

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
nk bacım ellerine sağlık ay bunuda denicem hepsini denicem hızımı alamıcam :kptmya::kptmya::kptmya:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Coş zuzu coş zuzu kim tutar seni :kptmya: yap valla ben çok beğendim hatta iç malzemeyi karışık yap hepsi farklı olsun...

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
peynirli pırasalıda güzel patateslide olabilir yada çökelek dur bakem kız deneyim valla yalnız bezeyi açtıktan sonra nasıl ikiye bölüp rulo yaptın orayaı algılayamadım

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.862
Dün yaptım sıcak sıcak ekledim Lilavcım tarif ararken bir blog sitede gördüm bir baktım mutfaktayım :)

peynirli pırasalıda güzel patateslide olabilir yada çökelek dur bakem kız deneyim valla yalnız bezeyi açtıktan sonra nasıl ikiye bölüp rulo yaptın orayaı algılayamadım

Olur tabi kıymalı-peynirli-ıspanaklı-mantarlı hatta pizza malzemesi koy şahane olacağına eminim...

Hamuru yuvarlak açtın ya ortadan kesiyorsun resim koyayım alıntıdır :)
SANY4005.JPG

Sivasin gülü

Daimi Üye
Tepki
860
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir
[nk83;508161]
454010.jpg
454005.jpg

Dumanı üstünde bir tarifle karşınızdayım :) az önce bir blog sitede görüp denedim çok beğendim sizlerle de paylaşmak istedim...

Peynirli Pırasalı Çörek

1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket instant maya
Aldığı kadar un

İçi:Bol ince doğranmış pırasa,Lor veya yağsız peynir karabiber,tuz pulbiberde konabilir...
(İçi istediğiniz malzemelerle hazırlayabilirsiniz hatta bende yetmedi 1 tanesine sucukla kaşar rendeledim süper oldu :))

Arasına :Sıvıyağ

Üzerine :1 Yumurta

Yapılışı
Sıvı malzemeeri karıştırıp unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamur kenarda beklerken içi hazırlayın az yağda pırasaları kavurup peyniri ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın.İç soğuyunca hamuru 5'e bölün bezeleri incecik açıp 1 çorba kaşığı yağ ile yağlayıp ikiye bölün kenarına iç koyun rulo yapın. "U" şeklinde katlayın yağlanmış fırın tepsisine koyup yumurta sürün önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.Pişince bir bez kapatın sonra Afiyetle yiyin...

emegine saglik canim.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar