Peynirli pogca-Resimli

E

esmanur

Misafir
DSCN8468.JPG

DSCN8463.JPG

malzeme

* 1 paket yaş maya
* 1 tane kabartma tozu
* 2 su bardak süt
* 1 su bardak sıvı yag
* 1.5 tatlı kaşık tuz
* 1 cay kasik toz seker
* 3 adet yumurta ( sarilarini üzerine sürmek icin ayirin.)
* 1 kilo un

ic malzeme

* 150 gram böreklik penir

Yapılışı

* 2 su bardak sütü ,yumurta beyazini ve yagı bir derin kabin icine ktip cirpin.
* 1 paket mayayı kabın içine ufalayın ve elinizle sütle iyice homojen bir karışım olasıya kadar karıştırın.
* Tuzunu da katin avaş yavaş ununu ilave edin kabartma tozunu ve bir yandan elinizle karıştırın.
* Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ilave edin ve güzelce yoğurun.
* Üzerini örtün örtün yaklasik yarim saat kadar mayalansin.
* Hamurunuzu 4 de bölün.
* Merdaneyle tezgahin üzerine yag damlati acin.
* Bardak yadimi ile yuvarlak kesip peynirinizi ortasina katip kenarlarini kapatin.
* Bu islemi hamur bitene deyince yapin.
* Üzerine ayirdiginiz yumurta yarisi ve susam ekleyip 175 derecede üzeri nar gibi oluncaya kadar pisirin .
* Afiyetler olsun .
 

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Canim hem yas maya hemde kabartma tozunu niye kullandin ikisini birden yani?
 

be_reN

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.574
Tepki
1.856
Puan
113
Konum
...
maşallah maşallah tütütü nazar değdiricem ablacım sana bu ne hamaratlık bu ne marifet böyle :hhhhhh: ellerine emeğine sağlık :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst