Peynirli Sarımsaklı Ekmek

gül34

Üye
Katılım
28 Eylül 2014
Mesajlar
81
Tepki
31
Puan
18
Konum
istanbul
peynirli-sarimsakli-ekmek-tarifi.jpg

Malzemeler
8-10 diş sarımsak, kabuklu
6 yemek kaşığı tereyağı
Baton ekmek
Romano peyniri (Çok sert ve tuzlu İtalyan peyniri. Bulamazsanız sert bir tulum peyniri de olabilir ama sonuç hoşunuza gitmezse sorumlusu biz değiliz : ))
Maydonoz ve kekik
Tarif
Kaynayan suya sarımsakları atıp 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Sonra kabuklarından sıyırıp çatalla eziyoruz.
Peynir, yumuşamış tereyağı, sarımsak, maydonoz ve kekiği karıştırıyoruz.
Harcımızı ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürüp daha önceden ısıtılmış 250 derece fırında 5-10 dakika kadar pişiriyoruz.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst