Peynirli Sepet ve Davet Keseleri-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177

Yufkadan iki pratik börek . İkisi de çok bilinen bu böreklerin malzemeleri aynı . Tek farkı birinde 2 diğerinde 3 adet yufka kullanılması. Dolayısıyla da aynı malzemelerle iki değişik görüntü sunma şansı veriyor.

PEYNİRLİ SEPET

MALZEMELER:

-3 adet yufka
-Yarım su bardağı süt
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı sıvıyağ

İç Malzemesi :

Arzuya göre peynir, kıyma, sosis, patates , tavuk vb.

YAPILIŞI:

Yumurta, süt, yağ karıştırılır ve 3 yufkanın aralarına bu karışım sürülerek yufkalar üstüste serilir. Sepet şekli vermek için kullanılacak küçük kalıplardan daha büyükçe bir bardakla ya da pasta tabağı yardımıyla yufkalardan yuvarlaklar kesilir. Hafifçe yağlanmış kalıplara bu yufkalar düzgünce yerleştirirlir. İçlerine arzuya göre istenilen iç malzemelerinden biri konur (Ben, peynirli harç ile doldurup her birini kiraz domatesle süsledim.) ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

DAVET KESELERİ

MALZEMELER:

-2 adet yufka
-Yarım su bardağı süt
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Malzemesi :
Arzuya göre peynir, ıspanak, kıyma, sosis, patates , tavuk vb.

İlave olarak keseleri bağlamak için alümiyum folyo şeritleri ya da maydonoz sapları

YAPILIŞI:

Peynirli Sepetlerin hazırlandığı gibi iki yufkanın arasına karışım sürülür ve yufkalar üstüste serilir. Daha sonra bir pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Ortalarına istenilen harç malzemesinden konur ve etrafı büzülerek kese şekli verilecek şekilde ağzı alüminyum folyo ya da maydonoz sapıyla bağlanır. Hazırlanan keselerin üzerlerine yumurtalı sütlü karışımdan fırça ile sürüldükten sonra önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

ALINTI

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
-hmmbunlarin görüntüsüne bayildim denemezsem bir gün catlarim-hmm

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.926
Aa benim yarışmadaki çanaklardan :hihi: çok şeker oluyor ya hem tatlıya hem tuzluya uygun emeğine sağlık periliçem

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar