MALZEMELER:
1 kg. un
10 yumurta
100 gr. tereyağ
Yarımşar su bardağı sıvıyağ ve süt
Yarım kilo beyaz peynir
Maydanoz ve tuz
Bezeleri açmak için; 100 gr nişasta ve un
YAPILIŞI:
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtaları kırın, tuz ekleyin ve biraz su ile yoğurun. Dinlenmeye bırakın. Bir kapta erimiş tereyağı, süt ve sıvıyağı karıştırın. Hamuru 10 bezeye ayırıp (bende yarım ölçü yaptım ama kalın olmasın diye 10 bezeye ayırdım) tepsinizin büyüklüğünde açın. Geniş bir tencerede tuzlu su hazırlayıp kaynatın. İlk bezeyi bolca yağladığınız tepsinize ( ben teflon tencere kullandım) haşlamadan yayın. Üstüne yağlı harçtan kaşıkla dökün. İkinci bezeyi nişasta ve un yardımıyla açtıktan sonra kaynayan tuzlu suda biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Hamuru sıcak sudan kevgirle alıp soğuk suya atın. Elinizle suyunu sıkın. Tepsideki ilk bezenin üstüne yayın. Üstüne tekrar yağlı karışımden dökün. Üçüncü, dördüncü ve beşinci bezeyide aynı şekilde yapıp aralarına yağ sürerek yayın. Beşinci hamurdan sonra peynirli ve maydanozlu harcınızı serin. Tekrar diğer kalan 4 bezeyide aynı şekilde hazırlayıp üst üste yayın. Son bezeyide açıp haşlamadan en üste yayın ve harcınıda üstüne dökün. Tepsinizi kısık ateşte açtığınız ocağa oturtun. Altı kızardığında üstüne bir başka tepsi kapatarak alt üst edin ve diğer tarafınıda kızarın. Dilimleyerek servis yapın. Ben ocakta yaptım, siz isterseniz 180 derece ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.