Peynirli ve haşhaşlı bisküviler
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz peynirli ve haşhaşlı bisküvi tarifi.
Peynirli ve haşhaşlı bisküviler malzemeleri
150 gr tereyağı
165 gr un
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3~4 yemek kaşığı buzlu su
üzeri için
1 yumurta
Haşhaş tohumu
Peynirli ve haşhaşlı bisküviler hazırlanışı
Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin.
Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
kadin&kadin
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz peynirli ve haşhaşlı bisküvi tarifi.
Peynirli ve haşhaşlı bisküviler malzemeleri
150 gr tereyağı
165 gr un
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3~4 yemek kaşığı buzlu su
üzeri için
1 yumurta
Haşhaş tohumu
Peynirli ve haşhaşlı bisküviler hazırlanışı
Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin.
Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
kadin&kadin