Peynirli ve haşhaşlı bisküviler

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Peynirli ve haşhaşlı bisküviler

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz peynirli ve haşhaşlı bisküvi tarifi.

attachment.php


Peynirli ve haşhaşlı bisküviler malzemeleri

150 gr tereyağı
165 gr un
150 gr rendelenmiş parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
3~4 yemek kaşığı buzlu su

üzeri için

1 yumurta
Haşhaş tohumu

Peynirli ve haşhaşlı bisküviler hazırlanışı

Tereyağı, un, peynir, tuz ve karabiberi mutfak robotunda 1-2 dakika karıştırın. Buzlu su ekleyip karıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe unlanmış tezgaha alıp yoğurun. Silindir şekli vererek streç folyoya sarın ve 1 saat derin dondurucuda, 1 saat buzdolabında bekletin.

Yumurtayı hafif çırpın ve fırçayla hamurun her tarafına sürün. Döndürerek üzerine bolca haşhaş tohumu serpiştirin. 1 parmak kalınlığında dilimleyip aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Tepsiyi 30-35 dakika buzdolabında beklettikten sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

kadin&kadin
 

Ekli dosyalar

  • peynirli_ve_hashasli_biskuviler_1.jpg
    peynirli_ve_hashasli_biskuviler_1.jpg
    85,7 KB · Görüntüleme: 63
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Tuzlu bir bisküvi, görüntü bencede güzel ama ben tatli olmasini tercih ederdim. :hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst