PILAV`lar Oylamaya Sunulmustur Hanimefendinin Gülleri

SIZE HITAB EDEN PILAV TARIFINI SECIN :)


  • Kullanılan toplam oy
    53

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
-kop-kop-kop-kop-kop

geldik bir yarismamiza daha
cesit cesit
lezzetli ve görsel
PILAV lar karsinizda hanimlar

süreyi kisa tutmustum hem pilav her evde nasilsa yapilir diye
hemde yarismamiza cok ara vermiyelim diye
umdugumdan daha az katilim oldu ama saglik olsun

kollari sivayip
mutfaklarina girip
pilav larini hazirlayan tüm hamarat arkadaslarima tsk ediyorum

bu yarismayi ben düzenliyorum evet
ama sizler sayesinde gerceklesiyo
ben sadece vesile oluyorum:incim:

karsinizda 5lezzetli ve görsel PILAV tarifi var:catalbicak:

birinciyi belirlemek sizin elinizde

bu yarismalarda hirs yok
kiskanclik yok
cekisme yok

maksat ortada eglenmek
vakit gecirmek
eglenirken yeni yeni tarifler ögrenmek

sonuncu olsak da ucunda ölüm yok
birinci olsakta ucunda büyük bir ödül yok

elbet taclanmak isteriz
ama keyifle zevkle neseyle birlikte olmakta önemli

buarada Hamileler Ve AS erenlerden özür diliyerek

yarismamiza START veriyorum

son oy kullanma günü:29.10.2010

NOT:lütfen kimse kendini yada tanidigini desifre etmesin
aksi taktirde diskualifiye olur

KIME NEDEN OY VERDIGINIZI YAZABILIR
GÜZEL YORUMLARDA BULUNABILIRSINIZ

SIMDIDEN HERKEZE ILGI VE ALAKASI ICIN
TÜM KALBIMLE TSK EDERIM:incim:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
1.ADAYIMIZIN TARIFI

BEZELYELI MISIRLI KREMALI PILAV

2w7lk5j.jpg


Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı mısır tanesi
- 1 su bardağı bezelye
- Göz kararı tereyağ ve sıvıyağ
- Yarım su bardağı süt kreması

Hazırlanışı:

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Bezelyeyi ben buzluktan çıkardım. Konserve kullanmak isteyenlerde,mısır gibi suyunu süzecekler. Mısırın suyunu süzüp, bezelye ile teflon tavada biraz yağ ile kızdırarak soteleyin. Yarım bardak su ekleyip, kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kremayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Göz kararı koyduğumuz tereyağı ve sıvıyağı bir tencerede kızdırıp pirinci hafif kavurun. Tuz ve kalan 3 bardak suyu ilave edip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız kremalı sosu pilava ilave edip, karıştırın. Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
2.ADAY VE TARIFI

CÖRI SOSLU PILAV



malzemeler:
2-3su bardagi istediginiz pirincten
sosu icin:
300gr. tavuk gögsü
1yemek kasigi un
1-2dis sarimsak
1adet sogan
2yemek kasigi tatli cöri tozu
göz karari süt
hazirlanisi:
pirinc pilavini dilediginiz pirincle herzaman yaptiginiz gibi pisirin
ben genelde sari pirinc kullaniyorum pilavlarda
tereyagi ve siviyagla kavurup suyunuda ilave edip pisiriyorum
sosunu hazirlamak icin:
tavuk gögüslerini küp küp dograyin ve ister haslayin istersenizde kavurun sizin arzunuza bagli(her iki sekildede nefis oluyo cünkü)
tencereye unu ilave edin tereyagiyla ve birgüzel kavurun kokusu cikana kadar
sonra sarimsak ve sogani icine rendeleyip kavurmaya dvm edin
ardindan hasladiginiz yada ayri tavada kavurdugunuz tavuk gögüslerini ilave edip
cöri tozunuda katdiktan sonra
süt ilavesiyle karistirarak kivamini baglayin
süt göz karari oluyo
ve sos ne cok kati nede cok sivi olmicak
AFIYET BAL SEKER OLSUN:catalbicak:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.ADAY VE TARIFI

ETLI PATATESLI PILAV



Etli Patatesli Pilav

1 su bardağı pirinç
2-2,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvıyağ + 1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 silme tatlı kaşığı tuz

-Kuşbaşı gibi doğranmış kırmızı et,sıvıyağ,pulbiber,kekik tuz

Süslemek için :Kızartılmış biberiyeli elma dilim patates,domates,maydanoz

Yapılışı
Şehriyeleri sıvıyağda rengi dönene kadar kavurun.Suyunu,tereyağını ve tuzunu ekleyip kaynayınca pirincini ekleyin.
Pişen pilavın altını kapatıp bez örterek demlenmesini bekleyin.Bu arada eti kavurun kızarmasına yakın yağı ve baharatları
ekleyin ocaktan alın.Bir kaseye etleri ve patatesleri koyup üzerini pilavla doldurun servis tabağına ters çevirip domates patates ve maydanozla süsleyin.

AFIYET OLSUN
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.ADAY VE TARIFI

HAMSILI PILAV







Malzemeler
25 gr tereyağı
25 gr margarin
Bir buçuk kase mısır unu
1 Adet soğan
Yarım kg pirinç
2 Su bardağından fazla su
1 Kilo hamsi
5 Adet nane yaprağı
İnce kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı
Tencerede tereyağının yarısını ve margarinin tamamını eritin.
Soğanı ince kıyıp, yağda kavurmaya devam edin.
Üzerine yıkanmış pirinç ve tuz ilave edip, kavurun.
Önceden kaynatılmış 2 su bardağından biraz fazla suyu ilave edin. .
İnce kıyılmış nane yaprağı ve maydanoz serpin.
Karabiberi ilave edin. Kısa bir süre kaynatın.
Pilav hafif pişince bir kenarda biraz dinlenmeye alın.
Hamsilerin kılçıkları ayıklanıp temizledikten sonra mısır ununa bulayın daha sonra kalıbınıza dizin daha sonra pilavınızı dizdiğiniz kalıbın içine dökün kalan hamsileride üzerine düzgün bir şekilde dizin
Tavada kalan yağ ve suyunu pilavın üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, servis yapın. Afiyet olsun
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5.ADAY VE TARIFI

DIBLE

dible.jpg


DİBLE
Malzemeler:
1 kase taze fasülye(küp şeklinde dogranmış)
2 adet domates(küp şeklinde dogranmış)
1 adet sogan( yemeklik dogranmış)
2 su bardagı pirinç(ıslatılmış)
sıvıyag tuz
Yapılışı:
önce soganı yagda kavuruyoruz
domateseni ekliyoruz 2 döndürüp fasülyeyi ekliyoruz suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz
pirincini ekleyip 2 3 dk kavurduktan sonra 3 su bardagı sıcak su ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz
altını kapatıp demlendiriyoruz..
afiyet olsun....
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
hepsi güzel ellerine sağlık hepinizin ama özellikle dıbleyle hamsili pilava takıldım hemen oyumu kullandım hamsili pilava verdim oyumu bütün arkadaşlara başarılar dilerim:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst