Pilav üstü “Deniz altı”

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.320
Tepki
83.912
Puan
113
Konum
İstanbul

2_214201014120_18499.jpg


Pilav üstü “Deniz altı”

Pilav (4 kişilik)

1 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı kaynamış su veya et- tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Pirinci iyice yıkayın, suda bekletin. Tencerede tereyağını eritin. Pirinçlerin suyunu süzün, tencereye ekleyin. Pirinçler parlak görünüm kazanana kadar kaşık ile karıştırıp kavurun. Suyu ve tuzu ilave edin. Ocağın altını kısın. Suyunu çekene kadar pışirin.Tencere ve kapağı arasına kağıt havlu koyarak pilavı demlendirin.


1 adet havuç

2-3 top brokoli ve yaprakları

1 avuç bezelye

1 adet zeytin

Hazırlanışı: Pilavı pişirin. Brokoliyi, havuçları ve bezelyeleri haşlayın. Biraz zeytinyağı ve tuzla tatlandınn. Ilıdığı zaman havuçtan balıklar yapın. Gözleri için zeytin kullanın. Brokoliyi de yerleştirin.
Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst