Fotoğraf0481.jpg (83.0 KB)
1 tane kurusoğan
2 3 tane yeşil biber
1 tane domates
biraz salça baharat
sarmısak
çok az yağ
tercihe göre birazcıkta kıyma koyulabilir
ben her çeşidini yaptım
bu şekilde makarnayı daha çok pilav yerine yaparım yemeklerin yanına
çünkü normal makarna çok daha yağlı ve suyunu dökmek zorunda kaldığımız için çoğu zaman bu yöntemle makarna yaparım
yapılışı ise ,
soğanı biberi domatesi sarmısağı ve baharatları hepisini kavurup 1 paket makarnayıda içine döküp tuzunu atıtktan sonra aynı pilav yapar gibi sadece suyu makarnanın üstüne çıkacak kadar koyarız ve suyunu çekene kadar pişiririz.
kısa sürede kalorisi düşük ve sağlıklı bir makarna elde ederiz:sirin::sirin: