Pilav

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
etlipilav_2.JPG


Malzemeler: (4 kişilik )

1 su bardağı pilavlık pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ ( margarin yada 3 çorba kaşığı bitkisel yağ)
1,5 çorba kaşığı şehriye
2 su bardağı kaynak su ( dilerseniz et suyu, yada tavuk suyu)
tuz
Yapılışı:

Pirinci ayıklayıp güzelce yıkayın. Suyunu çok iyi süzün.
Pilav tenceresinde(*) yağı eritip şehriyeleri çok az kavurun.
Tencereye daha sonra pirinçleri koyun.
Pirinçler tek tek taneler haline gelinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Sicak suyunu tencereye boşalt ve tuzunu içine karıştır. Kapağını kapat.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. (Bu ölçü malzeme için 7-10 dakika arasında olabiliyor. Ama siz yinede kontrol edin. Her pirincin suyu çekmesi farklı olabiliyor.)
Bir havlu kağıdı tencerenin üzerine örtüp kapağını da üzerine kapatın. Bu şekilde pilavınız güzelce demlenmiş olur.
Afiyet olsun.

Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst