Piramit pasta tarifi
Klasik ikramlıklarımızdan piramit pastayı hangimiz sevmez? Ancak her zaman aynı lezzeti tutturamıyorsanız, bir de bizimkine bakın deriz…
Malzemeler
600 gram pötibör bisküvi
100 gram tereyağı
100 gram margarin
6 çorba kaşığı tozşeker
6 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için: 1 paket hazır çikolata sosu File antepfıstığı
Yapılışı
Bisküviyi derin bir kaba iri parçalar halinde kırın. Ayrı bir tencerede tere¬yağı ve margarini eritip, içine tozşeker, kakao, süt ve ceviz katın. Tozşeker eriyene kadar karıştırın ve bisküvinin içine ekleyin. İyice yoğurup, yağlı kâğıt serilmiş cm çapında kelepçeli bir ka¬lıba dökün ve elinizle bastırarak şekil verin. Buzdolabında en az 2-3 saat bek¬letin. Kelepçeli kalıptan servis tabağına çıkarın. Çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirip, ara sıra karıştırarak ılıtın ve tatlının üzerine dökün. Kenarlarına file antepfıstığı yapıştırıp servis yapın.
Kaynak :mahmure