incitanemtuana
Daimi Üye
MALZEMELER:
-5-6 adet haşlanmış patates
-Yarım demet maydonoz
-3-4 adet taze soğan
-10-12 adet kornişon turşu
-2-3 adet közlenmiş kırmızıbiber
-200 gr haşlanmış mısır
-100 gr kapari
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
-Limon
-Zeytinyağ
Üzeri İçin
-3-4 kaşık mayonez
-1-2 orta boy havuç
-1 kaşık sıvıyağ
-2 çorba kaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI:
Öncelikle haşlanmış patates püre haline getirilir ve diğer malzemeler ufak parçalar halinde doğranarak bu püreye ilave edilir. İçine naylon serilmiş bir kalıbın içerisine bu karışım bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek üzeri mayonezle kaplanır.
Diğer bir tarafta havuçlar rendelenir ve sıvıyağda 2-3 dakika kavrulur. Soğuduktan sonra içerisine tuz ve yoğurt eklenip karıştırılır. Bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alınıp el yardımıyla yuvarlak şekiller verilerek salatanın üstü süslenir.
AFİYET OLSUN
ALINTI
-5-6 adet haşlanmış patates
-Yarım demet maydonoz
-3-4 adet taze soğan
-10-12 adet kornişon turşu
-2-3 adet közlenmiş kırmızıbiber
-200 gr haşlanmış mısır
-100 gr kapari
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
-Limon
-Zeytinyağ
Üzeri İçin
-3-4 kaşık mayonez
-1-2 orta boy havuç
-1 kaşık sıvıyağ
-2 çorba kaşığı süzme yoğurt
YAPILIŞI:
Öncelikle haşlanmış patates püre haline getirilir ve diğer malzemeler ufak parçalar halinde doğranarak bu püreye ilave edilir. İçine naylon serilmiş bir kalıbın içerisine bu karışım bastırılarak yerleştirilir. Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servis tabağına ters çevrilerek üzeri mayonezle kaplanır.
Diğer bir tarafta havuçlar rendelenir ve sıvıyağda 2-3 dakika kavrulur. Soğuduktan sonra içerisine tuz ve yoğurt eklenip karıştırılır. Bu karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alınıp el yardımıyla yuvarlak şekiller verilerek salatanın üstü süslenir.
AFİYET OLSUN
ALINTI