Pırasa soslu tavuk göğsü
Malzemeleri
3 pırasa
4 dilim tavuk göğüs eti
2.5 yemek kaşığı krema
1.5 tatlı kaşığı taneli hardal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etlerini ayçiçeği yağıyla yağladığınız tavaya alın ve iki tarafını da arada bir çevirerek iyice pişirin.
Pırasaları iyice yıkayıp halka doğrayın. Bir kapta kaynar su içinde 15 dakika bekletip süzün. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun. Krema, taneli hardal ve tuzu ekleyip karıştırın. Pırasalar yumuşayınca ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız tavuk göğüs etlerinin üzerine pırasalı sostan ekleyip taze çekilmiş karabiber ekin ve servis yapın.
Pırasa soslu tavuk göğsü artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com
Malzemeleri
3 pırasa
4 dilim tavuk göğüs eti
2.5 yemek kaşığı krema
1.5 tatlı kaşığı taneli hardal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etlerini ayçiçeği yağıyla yağladığınız tavaya alın ve iki tarafını da arada bir çevirerek iyice pişirin.
Pırasaları iyice yıkayıp halka doğrayın. Bir kapta kaynar su içinde 15 dakika bekletip süzün. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun. Krema, taneli hardal ve tuzu ekleyip karıştırın. Pırasalar yumuşayınca ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız tavuk göğüs etlerinin üzerine pırasalı sostan ekleyip taze çekilmiş karabiber ekin ve servis yapın.
Pırasa soslu tavuk göğsü artık hazır, afiyet olsun.
lezzet.com