Pırasa soslu tavuk göğsü

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
Pırasa soslu tavuk göğsü

attachment.php

Malzemeleri

3 pırasa
4 dilim tavuk göğüs eti
2.5 yemek kaşığı krema
1.5 tatlı kaşığı taneli hardal
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı

Tavuk göğüs etlerini ayçiçeği yağıyla yağladığınız tavaya alın ve iki tarafını da arada bir çevirerek iyice pişirin.

Pırasaları iyice yıkayıp halka doğrayın. Bir kapta kaynar su içinde 15 dakika bekletip süzün. Zeytinyağını ısıtıp pırasaları kavurun. Krema, taneli hardal ve tuzu ekleyip karıştırın. Pırasalar yumuşayınca ocaktan alın. Servis tabağına aldığınız tavuk göğüs etlerinin üzerine pırasalı sostan ekleyip taze çekilmiş karabiber ekin ve servis yapın.

Pırasa soslu tavuk göğsü artık hazır, afiyet olsun.

lezzet.com

Ekli dosyalar

• pirasa_soslu_tavuk_gogsu_1.jpg
    pirasa_soslu_tavuk_gogsu_1.jpg
    89,8 KB · Görüntüleme: 62

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
süper tavuğa yakışan tek şey pırasa bence ben kremalı tavuk yaparım bol pırasalı offf canım istedi şimdi nerden bulucam ben pırasayı

felisity

Daimi Üye
Tepki
1.778
yap yap süper oluyor, ben tavuk göğsünü sotelikdoğruyorum patates pırasa biber ve kremayla pişiriyorum süper oluyor. ama bunu ben uydurmuştum bi gün ne yapsam diye düşündüm hiç pırasanın tavuğa yakışacağını düşünmemiştim denedim evde ne varsa doğradım, mantar yeşil biber kırmızı biber pırasa patates sonrakremayıda ekleyince süper oldu misafirlerimede yapmaya başladım sonra herkesçok beğendi karabiber toz biber ve yenibaharda atıyorum içine güzel oluyor

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Öğlen yemeğinde tavuk vardı buna benzer birşey yaptım fena olmadı yani :bestas:

OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.317
yap yap süper oluyor, ben tavuk göğsünü sotelikdoğruyorum patates pırasa biber ve kremayla pişiriyorum süper oluyor. ama bunu ben uydurmuştum bi gün ne yapsam diye düşündüm hiç pırasanın tavuğa yakışacağını düşünmemiştim denedim evde ne varsa doğradım, mantar yeşil biber kırmızı biber pırasa patates sonrakremayıda ekleyince süper oldu misafirlerimede yapmaya başladım sonra herkesçok beğendi karabiber toz biber ve yenibaharda atıyorum içine güzel oluyor

Öğlen yemeğinde tavuk vardı buna benzer birşey yaptım fena olmadı yani :bestas:

Bende deneyeyim bakayim, aklimda olsun. :huhuu:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar