Pırasalı Poğaça

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
6956ECAD81BB6BDEDF6C3FF35850E7.jpg
D5864EF84DF42921622EC5F6C949.jpg

Pırasalı Poğaça
Malzemeler,
Hamuru için,
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar su

Harcı için,
500 gram pırasa
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım çay bardağı sıcak su
Damak tadınız göre tuz

Üzeri için,
1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı,
Yoğurma kabına hamuru için gerekli malzemeleri alın.
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar su ekleyip yoğurun.
Hamurun dinlenmesi için üzerine nemli bez örtüp bekletin.

Pırasa ve kuru soğanı incecik doğrayın.
Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın, üzerine pırasa ve soğanı ekleyin.
Orta dereceli ateşte 5 dakika kavurun.
Sıcak su ve tuzu ilave edip karıştırın.
Tavanın kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.

Dinlenmiş hamuru elma büyüklüğünde bezelere ayırın.
Her bir bezeyi orta kalınlıkta merdane yardımıyla açın.
Açtığınız hamurun ortasına 1 yemek kaşığı pırasalı harç koyun.
Bohça şeklinde kapatın.
Hamur ve harç bitene kadar işlemi tekrarlayın.
Poğaçalarınızın üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Alıntıdır...
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet ya bende pırasa hastasıyımdır soğan niyetine incecik kıyıp her yemeğe koyarım lezzeti acayip arttırıyor peynirle beraber börek içi olarakta süper bir malzeme tavsiye olunur yani...
 
C

ceylanım

Misafir
pırasayı hiç sevmem ama görüntü harika ellerine saglık canım
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
harika ,pirasali pogaca ilk defa gecen gun yapmistim,cok lezzetli,esim ve kizimda cok sevdiler,,,
sagol canim benim,,,
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst