incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler:
- 1 çay bardağı pirinç (eğer varsa 1 su bardağı pilav)
- 5 adet olgun domates
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Evde artmış pilavınız yoksa, 1 çay bardağı pirinç iyice yıkanarak bir tencereye alınır ve üzerine 6 bardak su eklenerek pişirilmeye başlanır. Ayrı bir tencerede domatesler rendelenerek suyunu çekene dek yağda kavrulur. Pirinçler piştiğinde sos haline gelmiş domatesler de ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pilavınız varsa, domatesler suyunu çektikten sonra üzerine su ilave edilir. Su kaynamaya başladığında 1 su bardağı pilav içerisine atılarak, ocağın altı kısılır. 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır. Servis önerisi olarak, çorba tabağa alındıktan sonra 3-4 damla sirke damlatabilirsiniz.
ALINTI
- 1 çay bardağı pirinç (eğer varsa 1 su bardağı pilav)
- 5 adet olgun domates
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Evde artmış pilavınız yoksa, 1 çay bardağı pirinç iyice yıkanarak bir tencereye alınır ve üzerine 6 bardak su eklenerek pişirilmeye başlanır. Ayrı bir tencerede domatesler rendelenerek suyunu çekene dek yağda kavrulur. Pirinçler piştiğinde sos haline gelmiş domatesler de ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Pilavınız varsa, domatesler suyunu çektikten sonra üzerine su ilave edilir. Su kaynamaya başladığında 1 su bardağı pilav içerisine atılarak, ocağın altı kısılır. 4-5 dakika daha kaynadıktan sonra tuz ve nane ilave edilerek ocaktan alınır. Servis önerisi olarak, çorba tabağa alındıktan sonra 3-4 damla sirke damlatabilirsiniz.
ALINTI