Pirinç Patlaklı Kalp Kek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
12932084421058069_400.jpg

Pirinç Patlaklı Kalp Kek

MALZEMELER
1 su bardağı margarin oda sıcaklığında
2 su bardağı şeker
4 yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt

İÇ MALZEMESİ
1 çay fincanı pirinç patlağı
1 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
80 gram bitter çikolata
75 gram margarin

ÜZERİ İÇİN
2 kaşık nışasta(1 kaşığı yoğurmak için )
2 kaşık su
1kaşık pudra şekeri
Fındık kadar tereyağ
Kürdanın ucuyla gıda boyası

YAPILIŞI
Margarini mikserle krama kıvamına gelene kadar çırpın, yavaş yavaş şekeri
ilave edin ,3 dakika çırpın yumurtaları teker ,teker ilave edip her ilaveden sonra
iyice çırpın ,unun içine vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip eleyin ,mikserin hızını
en düşüğüne getirin yavaş,yavaş biraz süt, biraz un 4 seferde karışıma ekleyin
her eklemeden sonra iyice karıştırın kalıpları yağlayıp, karışımı paylaştıralım
175 derecede 20-25 dakika pişirelim .

İÇİNİN HAZIRLANMASI
Margarin ve çukulatayı benmari şeklinde eritelim içine hindistan cevizini, balı ,
pirinç patlağını katıp karıştıralım pişen keklerimizin ortasını kesip çıkartalım
ortalarına hazırladığımız karışımı dolduralım ve üstünü hazırladığımız renkli
hamurlarla süsleyelim.

ÜSTÜNÜN HAZIRLANMASI
2 kaşık su 1 kaşık nışasta 1kaşık pudra şekeri, fındık kadar tereyağ
hepsi ateşte tahta kaşıkla karıştırılıp pişer, 1 kaşık nışasta ile yoğurulur
çeşitli şekilde kesilip kullanılır .
NOT bu süslemeler şeker hamuru ile yapılırsa daha iyi olur ben şeker
hamuru olmadığı için böyle yaptım veya çeşitli hazır soslarla tavsiye ederim

Alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst