T
tugceyildiz
Misafir
Pirincin Kilo Kontrolünde Etkisi Büyük
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki son yıllarda ABDdeki kadınların çoğunluğu kilolarına özen gösterirken, pirinç de kadınların fazla kilolarla savaşı kazanmasına büyük rol oynuyor. California Rice Commission verilerine göre; yarım fincan düşük kalorili pirinç pişmiş olarak servis edildiğinde 103 ile 108 kalori içeriyor. Pirinç aynı zamanda sebzeler ve yağsız et proteinleri gibi sağlıklı gıdalar için iyi bir eşlikçi.
Pirinç yemek beslenmeyi düzenliyor
Iowa State University tarafından gerçekleştirilen bir çalışma, pirinç yiyen kişilerin beslenme düzeninin pirinç yemeyenlere göre daha sağlıklı olduğunu, bu kişilerin daha fazla meyve ve sebze yediğini, daha az şeker ve yağ tükettiğini ve beden kitle endekslerinin daha düşük olma eğiliminde olduğunu kanıtladı. Pirinç, öncelikle kompleks karbonhidratlardan oluşuyor, glisemik endeks (GI) değeri orta düzeyde (beyaz pirinçte 64 ve kahverengi pirinçte 50) yapılan araştırmalar bunun kan şekeri düzeyini ve yeme isteğini kontrol etmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca pirinç genellikle sebzeler gibi diğer gıdalarla birlikte yendiğinden, pirinç içeren bir yemeğin glisemik yükü genellikle daha da düşük oluyor.
Araştırmalar kahverengi pirinç gibi kepekli hububatları çok tüketen kadınların, tatlılardan rafine ya da boş karbonhidrat kalorileri alan kadınlardan daha zayıf olma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Kepekli hububatlar genellikle zenginleştirilmişlerden daha çok lif içeriyor ve lifin sağlıklı bir kiloya erişmeye ve bunu korumaya yardımcı olduğu biliniyor.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki son yıllarda ABDdeki kadınların çoğunluğu kilolarına özen gösterirken, pirinç de kadınların fazla kilolarla savaşı kazanmasına büyük rol oynuyor. California Rice Commission verilerine göre; yarım fincan düşük kalorili pirinç pişmiş olarak servis edildiğinde 103 ile 108 kalori içeriyor. Pirinç aynı zamanda sebzeler ve yağsız et proteinleri gibi sağlıklı gıdalar için iyi bir eşlikçi.
Pirinç yemek beslenmeyi düzenliyor
Iowa State University tarafından gerçekleştirilen bir çalışma, pirinç yiyen kişilerin beslenme düzeninin pirinç yemeyenlere göre daha sağlıklı olduğunu, bu kişilerin daha fazla meyve ve sebze yediğini, daha az şeker ve yağ tükettiğini ve beden kitle endekslerinin daha düşük olma eğiliminde olduğunu kanıtladı. Pirinç, öncelikle kompleks karbonhidratlardan oluşuyor, glisemik endeks (GI) değeri orta düzeyde (beyaz pirinçte 64 ve kahverengi pirinçte 50) yapılan araştırmalar bunun kan şekeri düzeyini ve yeme isteğini kontrol etmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ayrıca pirinç genellikle sebzeler gibi diğer gıdalarla birlikte yendiğinden, pirinç içeren bir yemeğin glisemik yükü genellikle daha da düşük oluyor.
Araştırmalar kahverengi pirinç gibi kepekli hububatları çok tüketen kadınların, tatlılardan rafine ya da boş karbonhidrat kalorileri alan kadınlardan daha zayıf olma eğiliminde olduğunu gösteriyor. Kepekli hububatlar genellikle zenginleştirilmişlerden daha çok lif içeriyor ve lifin sağlıklı bir kiloya erişmeye ve bunu korumaya yardımcı olduğu biliniyor.