incitanemtuana
Daimi Üye
PİRİNÇLİ BÖREK
MALZEMELER:
YAPILIŞI:Kıyma ve soğanı güzelce kavuralım.İçine tuz,baharat ve haşlanmış pirinci katıp karıştıralım.Soğumaya bırakalım.Yufkaları 4'e bölelim.Bir kasede süt ve yağı karıştıralım.Bir üçgen yufkaya sütlü karışımı sürüp dikdörtgen katlayalım.Ortasına harcı koyup bohça şekline getirelim.Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üstüne yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta ısılı fırında nar gibi kızartalım...
alinti
MALZEMELER:
- 4 tane yufka
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 tane tumurta
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıtozbiber
- Sıvıyağ
YAPILIŞI:Kıyma ve soğanı güzelce kavuralım.İçine tuz,baharat ve haşlanmış pirinci katıp karıştıralım.Soğumaya bırakalım.Yufkaları 4'e bölelim.Bir kasede süt ve yağı karıştıralım.Bir üçgen yufkaya sütlü karışımı sürüp dikdörtgen katlayalım.Ortasına harcı koyup bohça şekline getirelim.Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra üstüne yumurta sarısı sürüp ısıtılmış orta ısılı fırında nar gibi kızartalım...
alinti