T
tugceyildiz
Misafir
PİRİNÇLİ BROWNİ
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kakao
1,5 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
½ su bardağı Amerikan pirinci
Ceviz ya da fındık
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Yumurtalar, şekeri ve haşlanmış pirinci mikser ile iyice çırpın. Üzerine kakao, süt ve yağı ilave edip hepsini karıştırın. Daha sonra bu karışımdan 2 su bardağı ayırın (üzerine dökmek için) sonra kalan malzemenin üzerine kabartma tozu, un ve cevizi ilave edip karıştırın. Yağlanmış minik kalıplara malzemeyi alıp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dk pişirin. Kek kalıpları piştikten hemen sonra sıcakken üzerine ayırmış olduğumuz 2 su bardağı malzemeyi dökün. Soğuduktan sonra hindistan cevizini serpiştirin. Browniyi oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edin.
Malzemeler:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı kakao
1,5 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
½ su bardağı Amerikan pirinci
Ceviz ya da fındık
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Yumurtalar, şekeri ve haşlanmış pirinci mikser ile iyice çırpın. Üzerine kakao, süt ve yağı ilave edip hepsini karıştırın. Daha sonra bu karışımdan 2 su bardağı ayırın (üzerine dökmek için) sonra kalan malzemenin üzerine kabartma tozu, un ve cevizi ilave edip karıştırın. Yağlanmış minik kalıplara malzemeyi alıp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30-40 dk pişirin. Kek kalıpları piştikten hemen sonra sıcakken üzerine ayırmış olduğumuz 2 su bardağı malzemeyi dökün. Soğuduktan sonra hindistan cevizini serpiştirin. Browniyi oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edin.