Pirinçli kabak tatlısı

T

tugceyildiz

Misafir
PİRİNÇLİ KABAK TATLISI

attachment.php


MALZEMELER
1 kg. balkabağı,
1 çay bardağı Amerikan pirinci
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 su bardağı tozşeker,
150 gr. Tereyağı.

YAPILIŞI

Kabak temizlenip ince ince doğranır ve yıkanır. Yuvarlak bir kap içerisine kabakların yarısı dizilir. İçine yıkanmış pirinç ve kuru üzüm yerleştirilir. Kalan kabaklar camın içine en üste dizilir. Üzerine tozşeker dökülür. Tereyağı eritilip camın üzerine gezdirilir. Bir çay bardağı su ilave ettikten sonra, 250 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Arzuya göre üzeri krem şanti ve ceviz ile süslenerek, Sıcak servis yapılır.
 

Ekli dosyalar

  • Pirinçli Kabak Tatlisi.jpg
    Pirinçli Kabak Tatlisi.jpg
    29,6 KB · Görüntüleme: 63

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Ben kabak tatlisini cok seviyorum, pirincli nasil olur bende bilemedim? :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst