T
tugceyildiz
Misafir
PİRİNÇLİ KABAK TATLISI
MALZEMELER
1 kg. balkabağı,
1 çay bardağı Amerikan pirinci
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 su bardağı tozşeker,
150 gr. Tereyağı.
YAPILIŞI
Kabak temizlenip ince ince doğranır ve yıkanır. Yuvarlak bir kap içerisine kabakların yarısı dizilir. İçine yıkanmış pirinç ve kuru üzüm yerleştirilir. Kalan kabaklar camın içine en üste dizilir. Üzerine tozşeker dökülür. Tereyağı eritilip camın üzerine gezdirilir. Bir çay bardağı su ilave ettikten sonra, 250 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Arzuya göre üzeri krem şanti ve ceviz ile süslenerek, Sıcak servis yapılır.
MALZEMELER
1 kg. balkabağı,
1 çay bardağı Amerikan pirinci
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 su bardağı tozşeker,
150 gr. Tereyağı.
YAPILIŞI
Kabak temizlenip ince ince doğranır ve yıkanır. Yuvarlak bir kap içerisine kabakların yarısı dizilir. İçine yıkanmış pirinç ve kuru üzüm yerleştirilir. Kalan kabaklar camın içine en üste dizilir. Üzerine tozşeker dökülür. Tereyağı eritilip camın üzerine gezdirilir. Bir çay bardağı su ilave ettikten sonra, 250 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Arzuya göre üzeri krem şanti ve ceviz ile süslenerek, Sıcak servis yapılır.