Pirinçli karnabahar salatası

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Pirinçli karnabahar salatası

attachment.php


Malzemeler:

•150 gr haşlanmış pirinç
•1 kırmızı soğan
•1 tutam maydanoz
•1 karnabahar
•1 kırmızı dolmalık biber
•1 sarı dolmalık biber
•3 çorba kaşığı limon sirkesi
•5 çorba kaşığı sıvıyağ
•Tuz, karabiber
•1 küçük konserve mısır
•1 tutam dereotu
•2 yumurta


Hazırlanışı:
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ve dereotunu temizleyip yapraklarını ayıklayın ve ince olarak kıyın. Karnabaharı ayıklayıp küçük parçalara bölün. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Bir kasede, soğan, kıyılmış maydanoz, sirke, 3 çorba kaşığı yağı, biberleri ve pirinci karıştırıp, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Karnabaharı tuzlu suda 5 dakika kadar haşlayıp, süzgece alıp suyunu süzün. Daha sonra bir kapta yumurtanın içine ince doğranmış dereotu, tuz ve karabiber de ekleyip karıştırıp bir harç hazırlayın.

Karnabaharları yumurtalı harca bulayıp kalan sıvıyağla kavurun. Önceden hazırladığınız salata kasesine karnabaharı da alın. Maydanoz ve dereotu yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Kaynak: pudra.com
 

Ekli dosyalar

  • pirincli_karnabahar_salata_ozl.jpg
    pirincli_karnabahar_salata_ozl.jpg
    34,4 KB · Görüntüleme: 56
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Rica ederim canim. Pirinc salatada nasil olur acaba? :acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst