Piruhi Mantısı

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
35
Konum
bitanemin kalbinden
Patates, kıyma ya da peynirli harçla hazırlanan piruhi mantısı; yapıldığı yörelere göre değişik isimler alıyor: haluj, perohi gibi. Lezzeti ise kesinlikle vakit ayırmaya değer türde!



7FEFD8D521D8B3A1BAC196A6B79F.jpg

Malzemeler,

Hamuru için,

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

Harcı için,

3 adet patates

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Sosu için,

4 yemek kaşığı tereyağı

Pişirmek için,

2 litre su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için,

5 dal taze soğan

Hazırlanışı,

Harcını hazırlamak için patatesleri bol suda haşlayıp süzün.

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.

Patates, tuz, karabiberi karıştırıp püre haline getirin.

Soğuması için bekletin.

Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.

Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün.

Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika dinlendirin.

Her bir bezeyi merdane yardımıyla incecik açın.

Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.

Her bir yuvarlağın ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun.

İstediğiniz şekilde kıvırıp mantıları kapatın.

Mantıları 15 dakika bekletin.

Pişirmek için tencereye su ve zeytinyağını alıp kaynamaya bırakın.

Kaynayan suya mantıları ekleyip 10 dakika haşlayın.

Haşlanan mantıları delikli kepçe yardımıyla sudan çıkarın.

Mantıları servis tabağına alın.

Üzerine eritilmiş tereyağı dökün.

İncecik doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
alıntı


 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
69
Konum
Kartepe
Ben mantı yaparken birazda ayırıp kendime peynirli içle yaparım ben peynirlisini seviyorum.Emeğine sağlık:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst