Piryoşki
Hamur için:
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı eritilmiş
margarin
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için: 2 adet patlıcan
Yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet ince doğranmış sivri biber
2 adet katı pişmiş yumurta
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Tuz, kırmızıbiber, karabiber
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı
HAMURU hazırlamak için, un ve kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine sıvıyağ, eritilmiş margarin, yumurta, sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini ıslak bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan patlıcanları alaca soyup küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda bekletip yıkayın. Sıvıyağı tencereye alıp rendelediğiniz soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcanları ekleyin. Birkaç dakika sonra üzerine rendelenmiş domates ve kıyılmış biber ekleyin. Suyunu tamamen çekince, ince kıydığınız yumurta ve maydanozları da ilave edin. Tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle ortasını açın. Yumurtalı harçtan içine koyup kapatın. Bir fırın tepsisini yağlayarak hamurları üzerine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Alıntı