Mutfak hakkında çok fazla bilginiz yoksa işte size rehber olacak öneriler..
Aperatifler
Mozarella gibi peynirleri önceden dondurucuya koyarsanız kesmesi daha kolaylaşır.
Tatlılar
Eğer dondurma çok sertse, daha rahat kaşıklamak için kaşığı sıcak suya sokun.
İçecekler
Bira seviyorsanız, dondurucunuzda birkaç adet bira bardağı bulundurun.
Bitkisel çaylardan yapılmış buzlu çayları deneyin.
Buz küplerini limonatayla doldurun ve buzlu çayınızı bu buzlarla tatlandırın.
Yiyecek güvenliği
Balık alırken filetosu sıkı ve nemli olanları tercih edin. Ezik, sarı, kahverengi ya da ağır kokulu olanlardan kaçının.
Bakteri oluşumunu engellemek için dondurulmuş gıdaları mutfak bankonuz yerine buzdolabında eritin.
Çözüldükten sonra yiyecekleri bir daha dondurmayın.
Yiyecekler hakkında
Biliyor muydunuz? Çoğu tarihçi Adem ile Havva'nın cennette yaşadığı bahçede yasak olan meyvenin elma değil ayva olduğu konusunda hem fikirdir.El yapımı dondurmanın 1846 yılında bir kadın tarafından keşfedildiğini biliyor muydunuz? İtalya'da pasta için sosa baharat gözüyle bakıldığını ve pastanın tadının ve güzelliğini artırmak için kullanıldığını biliyor muydunuz? Çoğu kişi 'kus kus'un bir tahıl olduğunu düşünür ancak gerçekte irmikten yapılan bir hamur işidir.
Meyve ve Sebze
Pişirme
Mısırın kabuğunu değil püskülünü ayrın, 20 dakika suya yatırın ve 220 derecede 20 dakika pişirin.
Hazırlama
Mısırın püskülünü almanın kolay yolu kağıt havluyla silmektir.
Konserve ananası suyun altında yarım saat bekletirseniz, tenekenin tadı kalmayacaktır.
Mısıra tereyağı sürmek için bir tarafı tereyağına banılmış ekmek parçası kullanın.
Seçme
İlkbahar taze enginar için en elverişli mevsimdir. Sert ve lekesiz olduklarından emin olun. Küçük ve orta boy enginarların en iyi tada sahip olduğu bilinir.
Portakalı tadını dış görüntüsünden bilemezsiniz. Kabuktaki izler ve renk size portakalın tadıyla ilgili hiçbir ipucu vermez. Sert ve büyüklüğüne göre ağır portakalları seçin.
Saklama
Avokadonun olgunlaşmasını hızlandırmak için bir adet muzla beraber kağıt bir çantaya koyup oda sıcaklığında tutun.
Kirazları yıkadıktan ve güzelce kuruladıktan sonra dondurucuda tutabilirsiniz.
Kestiğiniz elma, şeftali, muz ve avokadonun kahverengileşmesini engellemek için üzerlerine limon sıkın.
Sebzeleri taze ve besleyici tutmak için kağıt havluya sarın ve ağzı açık plastik torbalarla buzdolabına koyun.
Evde Yapılmış Güzellik
Ev yapımı düzelticiler: 2 ila 6 çorba kaşığı arası mayonezi saçınızı yıkamadan önce sürün. 15 dakika boyunca bonenin altında tuttuktan sonra yıkayın ve saçınızı şampuanlayın. imon suyunu saçınıza sürmek kepeği engelleyebilir.
Ana yemekler
Kesilmiş zeytinle salça, kemiksiz tavuk göğsü için mükemmel bir sos olabilir.
Makarnayı pişirdikten sonra tadını veren nişastanın kaçmaması için süzmeyin.
Lezzetlendirme
Tat katma
Fındık ve baharatın ısıtılması tatlarını artırır. Salataya yemiş ve baharat ekleyin.
Hazırlama
Sarımsak soymanın kolay bir yolu: Zarını almak için bir bıçağın düz kısmını kullanın.
Seçme
Sarımsak alırken sert ve üzerinde kahverengi lekeler olmayanları tercih edin.
Zencefil seçerken, sert olduğundan emin olun. Plastik bir kutuda ya da kağıt havluya sararak bir hafta buzdolabında saklayın.
İlkbahar taze enginar dönemidir. Sert ve kahverengi benekler olmadığından emin olun. Küçük ya da orta boylu olanlar en lezzetli olanlarıdır.
Portakalı dışına bakarak yargılamayın. İzler, lekeler, kızarıklıklar ve renk içerik deki meyve hakkında size hiç birşey anlatmaz. Aynı büyüklükteki sert ve ağır olanları tercih edin.
Saklama
Avakadoyu hızla olgunlaştırmak için, kağıt torbaya muzla beraber koyarak oda sıcaklığında saklayın.
Yaz lezzetleri çabuk bozulur, çilek, böğürtlen gibi çabuk bozulan meyveleri yıkadıktan sonra dondurucuya koyun.
Meyveleri tezgahın üzerinde olgunlaştırın. Buzdolabında sakladığınızdan daha çok lezzet alacaksınız ve mutfağınıza farklı bir hava verecek.
Elma, şeftali, muz ve avakado dilimlerinin üzerine limon suyu sıkmak kararmalarını önler.
Sebzelerin taze ve besleyici kalması için kağıt havluya sarın ve buzdolabında ağzı açık poşette saklayın.
Domatesleri buzdolabına koymadan saklayabilirsiniz.
Yardımcı Yemekler ve Salatalar
Mükemmel bir tatlandırma için sebzelerin üzerine tuz yerine limon suyu sıkın.
Salatanıza fesleğen, kekik gibi baharatlar ekleyin.
Pilavın yapışmasını önlemek için pişirirken karıştırmayın.
Meslek Sırları
Daha düşük ısıda daha az suyla, daha kısa sürede pişirilen yiyecekler besin değerlerini korurlar.
Eğer misafiriniz geliyorsa ve siz yemek hazırlamakla meşgulseniz, tavaya birkaç parça soğan atın ve mutfağınız mükemmel koksun.
Küçük bir kavanozun yarısını soyulmuş sarımsakla ve geri kalanını zeytinyağıyla doldurun. Biraz çalkalayın ve birkaç hafta dinlendirin. Mükemmel bir sarımsaklı zeytinyağına sahip olun.
Çorbanız yada güveciniz çok mu tuzlu? İçine soyulmuş bir patates koyun. Patates fazla tuzu çekecektir.
Yumurtaları, başka yiyeceklerin kokularını almamaları için karton kutularında ve dolabın kapağı yerine en soğuk yerinde muhafaza edin.
Tuzun rutubetlenmesini engellemek için tuzluğa ½ çay kaşığı çiğ pirinç atın.
Yağ paketlerini tavaları yağlamada kullanın.
Pişirme Rehberi
Çifte kaynatma yönteminin başka bir şeklide Bain-marie’dir.-bir kapta suyu kaynatıp diğer bir kapta malzemeyi koyup,ağır ağır pişirmek.
İtalyanlar bisküvilerinin çifte kavrulmuş olduğunu biliyor muydunuz?
alıntıdır
Aperatifler
Mozarella gibi peynirleri önceden dondurucuya koyarsanız kesmesi daha kolaylaşır.
Tatlılar
Eğer dondurma çok sertse, daha rahat kaşıklamak için kaşığı sıcak suya sokun.
İçecekler
Bira seviyorsanız, dondurucunuzda birkaç adet bira bardağı bulundurun.
Bitkisel çaylardan yapılmış buzlu çayları deneyin.
Buz küplerini limonatayla doldurun ve buzlu çayınızı bu buzlarla tatlandırın.
Yiyecek güvenliği
Balık alırken filetosu sıkı ve nemli olanları tercih edin. Ezik, sarı, kahverengi ya da ağır kokulu olanlardan kaçının.
Bakteri oluşumunu engellemek için dondurulmuş gıdaları mutfak bankonuz yerine buzdolabında eritin.
Çözüldükten sonra yiyecekleri bir daha dondurmayın.
Yiyecekler hakkında
Biliyor muydunuz? Çoğu tarihçi Adem ile Havva'nın cennette yaşadığı bahçede yasak olan meyvenin elma değil ayva olduğu konusunda hem fikirdir.El yapımı dondurmanın 1846 yılında bir kadın tarafından keşfedildiğini biliyor muydunuz? İtalya'da pasta için sosa baharat gözüyle bakıldığını ve pastanın tadının ve güzelliğini artırmak için kullanıldığını biliyor muydunuz? Çoğu kişi 'kus kus'un bir tahıl olduğunu düşünür ancak gerçekte irmikten yapılan bir hamur işidir.
Meyve ve Sebze
Pişirme
Mısırın kabuğunu değil püskülünü ayrın, 20 dakika suya yatırın ve 220 derecede 20 dakika pişirin.
Hazırlama
Mısırın püskülünü almanın kolay yolu kağıt havluyla silmektir.
Konserve ananası suyun altında yarım saat bekletirseniz, tenekenin tadı kalmayacaktır.
Mısıra tereyağı sürmek için bir tarafı tereyağına banılmış ekmek parçası kullanın.
Seçme
İlkbahar taze enginar için en elverişli mevsimdir. Sert ve lekesiz olduklarından emin olun. Küçük ve orta boy enginarların en iyi tada sahip olduğu bilinir.
Portakalı tadını dış görüntüsünden bilemezsiniz. Kabuktaki izler ve renk size portakalın tadıyla ilgili hiçbir ipucu vermez. Sert ve büyüklüğüne göre ağır portakalları seçin.
Saklama
Avokadonun olgunlaşmasını hızlandırmak için bir adet muzla beraber kağıt bir çantaya koyup oda sıcaklığında tutun.
Kirazları yıkadıktan ve güzelce kuruladıktan sonra dondurucuda tutabilirsiniz.
Kestiğiniz elma, şeftali, muz ve avokadonun kahverengileşmesini engellemek için üzerlerine limon sıkın.
Sebzeleri taze ve besleyici tutmak için kağıt havluya sarın ve ağzı açık plastik torbalarla buzdolabına koyun.
Evde Yapılmış Güzellik
Ev yapımı düzelticiler: 2 ila 6 çorba kaşığı arası mayonezi saçınızı yıkamadan önce sürün. 15 dakika boyunca bonenin altında tuttuktan sonra yıkayın ve saçınızı şampuanlayın. imon suyunu saçınıza sürmek kepeği engelleyebilir.
Ana yemekler
Kesilmiş zeytinle salça, kemiksiz tavuk göğsü için mükemmel bir sos olabilir.
Makarnayı pişirdikten sonra tadını veren nişastanın kaçmaması için süzmeyin.
Lezzetlendirme
Tat katma
Fındık ve baharatın ısıtılması tatlarını artırır. Salataya yemiş ve baharat ekleyin.
Hazırlama
Sarımsak soymanın kolay bir yolu: Zarını almak için bir bıçağın düz kısmını kullanın.
Seçme
Sarımsak alırken sert ve üzerinde kahverengi lekeler olmayanları tercih edin.
Zencefil seçerken, sert olduğundan emin olun. Plastik bir kutuda ya da kağıt havluya sararak bir hafta buzdolabında saklayın.
İlkbahar taze enginar dönemidir. Sert ve kahverengi benekler olmadığından emin olun. Küçük ya da orta boylu olanlar en lezzetli olanlarıdır.
Portakalı dışına bakarak yargılamayın. İzler, lekeler, kızarıklıklar ve renk içerik deki meyve hakkında size hiç birşey anlatmaz. Aynı büyüklükteki sert ve ağır olanları tercih edin.
Saklama
Avakadoyu hızla olgunlaştırmak için, kağıt torbaya muzla beraber koyarak oda sıcaklığında saklayın.
Yaz lezzetleri çabuk bozulur, çilek, böğürtlen gibi çabuk bozulan meyveleri yıkadıktan sonra dondurucuya koyun.
Meyveleri tezgahın üzerinde olgunlaştırın. Buzdolabında sakladığınızdan daha çok lezzet alacaksınız ve mutfağınıza farklı bir hava verecek.
Elma, şeftali, muz ve avakado dilimlerinin üzerine limon suyu sıkmak kararmalarını önler.
Sebzelerin taze ve besleyici kalması için kağıt havluya sarın ve buzdolabında ağzı açık poşette saklayın.
Domatesleri buzdolabına koymadan saklayabilirsiniz.
Yardımcı Yemekler ve Salatalar
Mükemmel bir tatlandırma için sebzelerin üzerine tuz yerine limon suyu sıkın.
Salatanıza fesleğen, kekik gibi baharatlar ekleyin.
Pilavın yapışmasını önlemek için pişirirken karıştırmayın.
Meslek Sırları
Daha düşük ısıda daha az suyla, daha kısa sürede pişirilen yiyecekler besin değerlerini korurlar.
Eğer misafiriniz geliyorsa ve siz yemek hazırlamakla meşgulseniz, tavaya birkaç parça soğan atın ve mutfağınız mükemmel koksun.
Küçük bir kavanozun yarısını soyulmuş sarımsakla ve geri kalanını zeytinyağıyla doldurun. Biraz çalkalayın ve birkaç hafta dinlendirin. Mükemmel bir sarımsaklı zeytinyağına sahip olun.
Çorbanız yada güveciniz çok mu tuzlu? İçine soyulmuş bir patates koyun. Patates fazla tuzu çekecektir.
Yumurtaları, başka yiyeceklerin kokularını almamaları için karton kutularında ve dolabın kapağı yerine en soğuk yerinde muhafaza edin.
Tuzun rutubetlenmesini engellemek için tuzluğa ½ çay kaşığı çiğ pirinç atın.
Yağ paketlerini tavaları yağlamada kullanın.
Pişirme Rehberi
Çifte kaynatma yönteminin başka bir şeklide Bain-marie’dir.-bir kapta suyu kaynatıp diğer bir kapta malzemeyi koyup,ağır ağır pişirmek.
İtalyanlar bisküvilerinin çifte kavrulmuş olduğunu biliyor muydunuz?
alıntıdır