Pismaniyeli Ayva Tatlisi_Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ayva-(4).jpg


Malzemeler :
  • 6 ayva
    2 su b. toz şeker
    kırmızı gıda boyası
    su
  • Muhallebesi için:
    2 su b. süt
    2 çorba k. un
    1 çay k. margarin
    2 çorba k. labne
    1 çay b. toz şeker
  • Üzeri için:
    pişmaniye
Hazırlanışı : Tencereye su alın.6 adet ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını çıkartın. Ayvaları tencereye alın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve ayvaları pişirin.Muhallebisi için tencereye 2 su bardağı sütü alın.

Sütün içine çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un ilave edin sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı labne peyniri,1 çay kaşığı margarin ilave edin ve tekrar karıştırın.Pişen ayvaları servis tabağına dizin.


ALINTI
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.967
Tepki
56.319
Puan
113
Yaş
43
Konum
Almanya
Ayva tatlisini cok severim, pismaniye ile eminim harika bir tat cikmistir ortaya. :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst