Pizza Kraker ve Kraker Canavarı
1 su bardağu un
4 yemek kaşığı hafif yumuşamış tereyağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz (kaşar tuzlu ise ona göre ayarlayın)
1 çay kaşığı mahlepli susamlı kabartma tozu
İstediğiniz kadar pulbiber
Bir tutam nane
Haşhaş
Çörekotu (göz yapmak için)
Tarifinde 1 çay kaşığı soğan tuzuda vardı ama evde olmayınca koyamadım
Yapılışı
Haşhaş hariç bütün malzemeyi yoğurun.Hamuru ikiye ayırıp bir tanesine haşhaş döküp yoğurun.Haşhaş olmayan hamuru merdane ile açıp şişe kapağı ile yada büyük isterseniz çay bardağı ile daire kesin göz yapmak için çörekotu batırın ve hemen altından bir üçgen kesin (resimdeki gibi) haşhaşlı hamuruda rulo yapıp hafifçe bastırın minik üçgenler kesin ortasını kürdan yada kibritin tersiyle daire açın yağlanmış tepsiye dizip 20 dakika buzdolabında bekletin.Önceden ısıtılmış fırında 8-9 dakika hafif kızarana kadar pişirin...
Son düzenleme: