Pizza Yarismamiz Oylamaya Acilmistir Hanimlar-Oylarinizla Desteklerinizi Bekliyoruz

PIZZALARIMIZA OY KULLANMAYAN KALMASIN :)


  • Kullanılan toplam oy
    71

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
bir yarismaya daha start vermis bulunmaktayiz
hanimefendinin güzel hanimlari

oylarimizla kararlastirmis oldugumuz pizza yarismasi
sizlerin begenilerine sunulmustur

öncelikle hamileler ve as erenlerden özür diliyoruz
caninizi cok cektirmeyiz insaallah:besik:

iste karsinizda
birbirinden lezzetli ve görsel sunumuyla
5adet Pizza tarifleri
:kupa::kupa::kupa:

:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..


Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz



katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum



baslama tarihi:28.04.2010

bitis tarihi:08.05.2010



Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem




HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:

BIRINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
PRATIK HAVUCLU PIZZA
27718015.jpg


MALZEMELER:
5dilim tost k.ekmek
1\2 cay bardagi süt
1 kibrik kutusu buyuklugunde kasar rendesi
1 adet sosis yada az sucuk kucuk dogranmis
1 adet yumurta
1 k.k buyuklugunde peynir
1 adet rendelenmis havuc
YAPİLİSİ:
1 kase icinde ekmek haric butun malzemeyi karistir. tost ekmeklerinin uzerine sur. guzelce bolca surun.. sonra
180 derece ısıtılmıs fırında pisirin.
Asıl tarif bu ama ben biraz değiştirdim
kepekli tam tahıllı ve normal tost ekmeği
çeşit çeşit ekmeklerle ve lor peyniri ile yaptım
domates rendesi ile sütü karıştırıp harçtan önce ekmeklere sürdüm
afiyet olsun arkadaşlar-hmm



 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
IKINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
MANTARLI PIZZA

66309938.jpg


91890291.jpg


Malzemeler:
Hamur icin:
500 gr un
20 gr yas maya
tuz ve 2 kasik zeytin yagi

Ic harci icin:
400 gr konserve domates
200 gr mantar
1 dis sarimsak
1 kahve kasigi kekik
tuz, tuzot ve sivi yag

üzeri icin bolca kasar rendesi varsa mozerella peyniride cok güzel olur.

Yapilisi:
öncelikle hamurumuzu yoguralim, unu bir kaba alalim maya, tuz ve zeytinyagimizi katalim su ilave ederek orta yumusaklikta bir hamur yoguralim,
zeytinyagini sadece pizza hamurunda kullaniyorum özelligi citir citir oluyor denemenizi tavsiye ederim arkadaslar.
hamurumuz kabarirken bir yandan ic harcimizi hazirlayalim,
domates konservesini bir kaba dökelim ardindan sarimsagi ince rende ile rendeleyelim sarimsakta ayri bir lezzet katiyor,
kekik, tuz, tuzot ve sivi yagi ekleyerek güzelce karistiralim,
mantarida ayri bir kaba koyalim,
kasar rendesinide hazirlayalim kasari ben iki cesit kullandim ölcü yazmadim arzuya göre kullanabilirsiniz ben bol kasarli sevdigim icin bol kasar koydum mozerella peyniride cok güzel oluyor dilimler kesilince uzayarak aliyorsunuz hazir pizzalar gibi.
kabarmis olan hamurumuzu iki parcaya bölelim merdane yardimi ile tepsiye göre acalim varsa yuvarlak delikli pizza tepsisinde cok daha güzel oluyor.
piserken buharlanmiyor ve cok deyisik güzel bir tadi oluyor.
tepsimizin üzerine actigimiz hamuru serelim ilk olarak domates harcinin yarisini koyalim ve üzerine aralikli olarak mantari serpistirelim en üstünede kasar rendesini ekleyerek önceden 200 derecede isittigimiz firina sürelim,
mümkünse tepsiyi firinin alt tarafina koyun alti daha güzel pissinki kasarlar birden kizarmasin,
pizzamiz hazir dilimledikten sonra servis zamani,
Afiyet bal seker olsun arkadaslar:gulcicek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
ÜCÜNCÜ HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
KARISIK PIZZA

20zqluh.jpg


2ztdp5e.jpg


Malzemeler:
Hamuru için:
2,5 su bardağı bardak un,
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından az süt
125 gr eritilmiş margarin,
tuz
Hamurun hazırlanışı:
Hamur kabınıza unu koyup ortasını açın ve bütün malzemeleri ilave ederek, emişmiş ve doygun bir hamur oluşturun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Hamur dinlenince fırın kabınıza alıp hamuru elinizle ya da merdaneyle açın.

Üzeri için:
Mantar
Sosis
Zeytin
Sucuk
Rendelenmiş kaşar peynir
Domates ezmesi veya domates sosu
Üzeri için kaşar peynir.
(Bu malzemeler isteğe göre arttırılabilir,yada azaltılabilir)
Yağlamış olduğumuz tepsiye hamurumuzu koyup,isteğe göre tüm malzemeleri diziyoruz.Çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar peynirlerini atıp,fırının sıcağında erimesini bekliyoruz.
Afiyet olsun:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
DÖRDÜNCÜ HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
KENARI KASAR DOLGULU PIZZA

18625353.jpg


Kullanılan Malzemeler:
Süre
30 dk
Zorluk Derecesi:
Kolay
Kaç Kişilik
6-8 hamuru için:

2 su bardağı süt

1 paket instant maya

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

yarım çay bardağı sıvı yağ

üzeri için:

10 adet minik sosis

yarım kangal sucuk

250 gr mantar

2 su bardağı kaşar peyniri rendesi

sosu için:

3 domates

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı kekik

yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlık
sut derın bır tencerede ılıtılır.içerisine şeker sıvı yağ tuz aldığı kadar un ve instant maya koyulup yoğurulur.uzerı ortulup yarım saat bekletilir..domatesler kabukları soyulup mınık kupler halınde dogranır,salca ,kekık ve zeytinyağı karıştırılıp sosu hazırlanır.

Tarifin Hazırlanışı
hamur ıkı parcaya bolunur ıkı fırın tepsısı yağlanıp hamurlar elle inceltilir kenarlarına kaşar rendesi koyulup kapatılır.ortasına sos paylaştırılır.önce sosis,sucuk,mantarlar sıralanır uzerıne rendelenmiş kaşarlar da ilave edilip soguk fırına koyulur ve sonra 250 derece de 20 dk pişirilir..sıcak sıcak afiyetle yenilir....

 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
BESINCI HAMARAT ADAYIMIZ
VE TARIFI
YUFKALI PIZZA



60555146.jpg


MALZEMELER:

3adet yufka
yarim bardak süt

SOSU ICIN:

1kutu konserve domates püresi
göz karari siviyag
kekik
tuz
tuzot

ÜZERI ICIN:

kasar peyniri
ton baligi
zeytin
sucuk
mantar
beyaz peynir
1adet yumurtanin sarisi kenarlarina sürmk icin

HAZIRLANISI:

yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yagliyoruz
birinci yufkayi kenarlari tasicak sekilde dösüyoruz
biraz sütle islatiyoruz
ikinci yufkayi büzdürerek icine yayiyoruz
ve yine sütle islatiyoruz
ücüncü yufkayida büzüstürerek yaydiktan sonra
domates sosunu ekliyoruz
kasar peynirini heryerine yaydiktan sonra
malzemeleri dösüyoruz
kenarlardan tasan yufkayi iceriye dogru büküyoruz
ve kenarlarina yumurta sarisi sürüp
önceden isitilmis 200derecelik firinda kizarincaya kadar pisiriyoruz

itiraf etmeliyimki acelemden ben bütün yumurta sürdüm bu yüzdendir tam kizarmamasi

ve dilediginiz ic malzemesiyle yapabilirsiniz damak zevkinize göre



AFIYET OLSUN:eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst